Už před utkáním bylo jasné, že se zápas odehraje díky vládním opatřením bez diváků, ale i bez některých opor brněnského mužstva. Kapitán a ústřední postava domácího celku David Cupák, pykal za červenou kartu a také se řešilo kdo bude strážit domácí branku. Obvyklá brankařská trojice Klimek – Konečný - Mykytjuk nemohla nastoupit díky zdravotnímu stavu a tak nakonec do branky nastoupil Jan Velan, pro kterého to byl návrat po několika letech do ligové branky.

Zápas Helas nezačal špatně, hosté sice měli převahu, ale domácí si s jejich náporem poradili. To se dařilo až do 8. minuty, Felipe rozehrál na Maxe, který rychlou střelou překonal Velana poprvé - 0:1. Dalších deset minut domácí bylo stejných jako před golem, hoste tlačili a Helas se vydával na občasné brejky, žádný z nich ale neproměnili v branku. V 17. minutě už to ale bylo 0:2, David Drozd našel z pravého křídla svého volného bratra před bránou a Pavel Drozd z první poslal míč do sítě. O necelou minutu později už Helas prohrával o tři branky, Jaroslav Kubát přihrál na levé křídlo Pavlu Drozdovi a ten skvělou střelou do bližší šibenice přidal svůj druhý přesný zásah - 0:3. Helas se snažil do poločasu ještě výsledek korigovat, ale žádná z jeho střel se za záda hostujícího brankáře nedostala.

Druhý poločas nezačal pro Helas dobře, tři minuty po jeho zahájení Pavel Drozd kompletuje hattrick, Koudelka mu poslal míč do běhu a byla z toho střela k tyči, na kterou byl Velan krátký - 0:4. Další gólový úder soupeře přišel v 27. minutě, Velan nejprve předvedl dobrý zákrok proti střele Maxe, o chvíli později ale už popáté inkasuje. Znovu zafungovala spolupráce Koudelky s Pavlem Drozdem, když druhý jmenovaný napálil míč o horní tyč do brněnské sítě - 0:5. Poslední branka zápasu přišla v 31. minutě a bylo to opět s radostí pro hosty, Everton nastřelil od postranní čáry míč na druhou tyč, kde číhal nepokrytý Max, který jej usměrnil do brány - 0:6.

Ligové body si zaslouženě odvezli do Chrudimi hosté, avšak Helasu se nedá upřít snaha. Ze strany domácích bylo vidět několik zajímavých možností na vstřelení branky, schopnosti jak šance proměňovat ale ukazovali pouze hosté.

David Cupák (asistent trenéra, Helas Brno): “Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas, ale zápas se mi hodnotí těžko. Soupeř byl častěji na míči a měl více šancí, ale góly co jsme dostali jsou o zodpovědnosti každého hráče v obranné činnosti. My se teď musíme připravit na domácí zápas s Mělníkem, který je pro nás velmi důležitý. Soupeři gratuluji k vítězství.”

Felipe Conde (trenér, FK Chrudim): "Odehráli jsme velmi kvalitní utkání. Vytvořili jsme si mnoho šancí a vzadu hráli velmi bezpečně. Strategii pro zápas fungovala velmi dobře, od začátku soutěže postrádáme tři důležité hráče a nyní nám chyběli dokonce čtyři. To jen ukazuje, jak kvalitní kolektivní práci odvádíme a zápas s Helasem je toho jasným důkazem. Rád bych ještě jednou složil kompliment na konto soupeře. Jejich práce s mladými hráči musí sloužit jako příklad pro týmy s nižším rozpočtem. Měli kuráž a nebáli se útočit, což je dokazuje úroveň jejich vývoje.“

_____________________
Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?