Rázem se magnetem kola stal zápas v Plzni. Domácí celek hostil v souboji stoprocentních celků Teplice. Zápas skončil těsnou výhrou Západočechů 4:3, kteří se tak usadili na čele tabulky. „Vyhráli jsme, myslím, zaslouženě, i když nám nevyšel vstup do utkání. Naštěstí nás prohrávání nezlomilo a do poločasu jsme skóre otočili. Klíčové byly branky na tři-dva a na čtyři-dva. V závěru jsme sice inkasovali při power play, ale samotný závěr jsme si už pohlídali. Hodně si téhle výhry ceníme,“ přiznal plzeňský futsalista Michal Holý.

První výhru v nejvyšší soutěži v historii klubu si připsali Žabinští Vlci Brno. Doma dokázali zdolat Mělník 4:2. Přitom gól na 3:2 vstřelili dvacet jedna vteřin před koncem! Prezident domácího klubu Michal Letzel byl nadšený: „Když dáte vítěznou branku jednadvacet vteřin před koncem a jedná se o historicky první vítězství v první lize, je to euforie, která se ani nedá popsat. Pro nás štěstí a obrovská radost, pro soupeře hodně kruté. Předcházel tomu vyrovnaný a tuhý boj o každý metr palubovky, množství soubojů, emocí a sporných situací.“

Bez bodu zůstává po zápase v České Lípě nováček z Ústí nad Labem. Rapid bojoval srdnatě a výsledek 7:3 se zrodil až v samotném závěru. „Do zápasu jsme vstoupili nekoncentrovaně a asi jsme si mysleli, že Ústí sfoukneme jak svíčku, ale opak byl pravdou,“ uznal českolipský kouč Karel Kruliš a navázal: „Tím, že jsme asi tři vteřiny před koncem poločasu vyrovnali na 3:3, tak si troufnu říct, že to rozhodlo. Do druhé půle jsme museli nasadit i s lehkým zraněním hrajícího Zapletala.“

Tabulkou vzhůru na páté místo poskočil Liberec, který v pěkném utkání porazil doma Liberec 5:3. „Za druhý poločas zaslouží všichni kluci pochvalu, protože to odehráli zkušeně. Samozřejmě nás mrzí další obdržená branka, ale o to cennější bylo, že jsme poté opět dokázali vzápětí odskočit,“ konstatoval asistent libereckého trenéra Ondřej Vlach.

Další aktuality

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.

Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále!
Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále! 30.04.2024

Interobal Plzeň je prvním finalistou! Se Slavií ve třetím duelu vedl o poločase 2:0, sešívaní ale po změně stran zabrali, vyrovnali na 2:2 a pak také na 3:3. Při závěrečné power play ale rozhodl Tomáš Vnuk čtyřicet vteřin před koncem o postupu Interobalu do finále.

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?