Do zápasu jsme vstoupili smolně a již od 4. jsme prohrávali 0:1. Přestože jsme se ani po inkasované brance nevrhli do zběsilého útočení, nabídl první poločas poměrně velké množství brankových příležitostí ale oba gólmani byli pozorní. V 17. fauloval vybíhající brankář našeho útočníka, který by se pravděpodobně řítil s míčem proti opuštěné brance. K překvapení všech následovala pouze ŽK, ale byl to šestý faul hostí a k zahrávání "desítky" se postavil Tomáš Chráscina. S pomocí pravé tyče vyrovnal na 1:1.  Po změně stran jsme začali aktívněji a již po padesáti vteřinách se nám podařilo skóre otočit, kdyř Honza Hromek našel před prázdnou prankou Martina Hanuše a ten neměl se skórováním sebemenší problém - 2:1. Po čtyřech minutách bylo ale opět vyrovnáno - hostující hráč chytře přeloboval našeho brankáře a na brankové čáře vše hlavičkou jistil hostující Lehner - 2:2.

V dalším průběhu to byl boj o každý centimetr palubovky, boj okořeněný emocemi, nepřesnostmi i několika povedenými akcemi. Když spěl zápas do nerozhodného konce, našel Čenda Cenek přihrávkou Martina Hanuše a ten trefil přízemní střelou historické vítězství a dostal tribunu i naši lavičku do naprosté euforie. Na světelné tabuli svítil čas 39:39, zbývalo tedy pouhých 21 vteřin do konce. Soupeř se ještě pokusil o power - play a jednu z přihrávek vystihl aktívní Čeněk Cenek a dovezl míč až do sítě - 4:2. Konec! Obrovská radost z prvních prvoligových bodů a velké poděkování všem, kdo se o to vše zasloužili. Od samotných hráčů a realizačního týmu, přes zdravotnici, holky v pokladně až ke svělým fanouškům!

Michal Letzel, prezident ŽV: "Když dáte vítěznou branku 21 vteřin před koncem a jedná se o historicky první vítězství v první lize, je to euforie, která se ani nedá popsat. Pro nás štěstí a obrovská radost, pro soupeře hodně kruté. Předcházel tomu vyrovnaný a tuhý boj o každý metr palubovky, množství soubojů, emocí a sporných situací."

Jakub Gombáš, hráč Olympiku: "Věděli jsme, že nás v Brně nečeká lehké utkání, což se potvrdilo. Povedl se nám vstup do zápasu, kdy jsme se dostali do vedení po standardce, ale bohužel díky naší nedisciplinovaností jsme vedení do přestávky neudrželi. Do druhého poločasu jsme naopak dobře nevstoupili a hned jsme inkasovali, ale naštěstí jsme brzy srovnali. Po zbytek zápasu to bylo "nahoru, dolů". V závěru jsme po sporné situaci dostali gól 20 vteřin před koncem a zápas byl prakticky rozhodnutý. Je to pro nás ztráta, která nás bude hodně mrzet a myslím si, že jsme si dnes aspoň bod zasloužili."

___________________
Statistiky

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.