V pátek se v Brně střetnou domácí Žabinští Vlci, kteří v lize zatím nebodovali, s mělnickým Olympikem, jenž naopak v pondělí získal tři body za výhru nad Dynamem Českými Budějovicemi.

Jakub Němec, trenér Olympiku: „Brno je sice nováček, ale v prvních třech kolech ukázalo, že do ligy patří a že má velmi kvalitní tým. Sehrálo tři velmi dobrá utkání s top kluby, které dost potrápilo. S námi bude určitě chtít získat první vítězství v lize. My jsme se však uklidnili výhrou nad Budějovicemi a do Brna jedeme na toto vítězství navázat a přivézt důležité body.“

Michal Letzel, prezident ŽV Brno: „V prvních třech kolech nám nemilosrdný los přisoudil tři velké favority, se kterými nebyl náš případný bodový zisk příliš reálný. Aniž bychom si to tedy chtěli nějak připouštět, tak zápasem s Mělníkem pro nás prakticky začíná soutěž a my se musíme pokusit o zisk prvních ligových bodů. Náš soupeř by se měl papírově řadit mezi přijatelnější protivníky, jenže tenhle tým má ligové zkušenosti, kvalitní hráče a na rozdíl od nás disponuje od minulého kola i třemi získanými body. Nás sice mohou těšit slova uznání futsalové veřejnosti o statečných výkonech z předešlých kol, nicméně tohle nás nesmí nijak uspokojit a musíme se připravit nejen po herní stránce, ale stejnou měrou i po stránce psychické. Naše hala bude opět v maximální možné míře zaplněna a naši fanoušci očekávají vítězství. V tom by mohl být problém – v přílišné svázanosti a nervozitě korespondující s důležitostí zápasu. Musíme jít do utkání s naprosto čistou hlavou a se stoprocentním nasazením. Očekávám vyrovnaný boj a věřím, že to moji hráči zvládnou – kvalitním výkonem nebo třeba i silou vůle.“

_____________________________________
Žabinští Vlci Brno - SK Olympik Mělník
PÁ 20:00 | SH Brno - Bohunice

Profil haly

Brno | TJ Tatran

Více
Adresa Neužilova 35, 625 00 Brno-Bohunice
Kapacita 250 sezení / 80 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.