Ve čtyřech brankách vítězů měl prsty Radek Hrdý, o jeden kanadský bod méně zaznamenal podle oficiálních statistik Lukáš Nečas. “U druhého gólu to byla taková veliká skrumáž a nejsem si jistý, jestli jsem to hrál jako poslední,” přiznal po utkání hráč, který mívá spíše obranné úkoly.

Pro Mělnické šlo samozřejmě o zcela nepodstatnou věc. Hlavní byla úvodní výhra v ročníku. “První tři body jsou určitě velkým povzbuzením, vždy je důležité chytit začátek soutěže. Na Slavii, ani v Liberci se nám to výsledkově nepovedlo,” zmínil Lukáš Nečas.

I když těsný výsledek nevypadá na první pohled až tak přesvědčivě, má za to, že jeho tým byl od začátku tím, který šel za vítězstvím víc. “Hráli jsme poprvé v sezoně v domácí hale a o to víc chtěli naplno bodovat, což se povedlo. Bohužel jsme soupeře vrátili do zápasu vlastními chybami, ze kterých se musíme poučit, ale jsem nesmírně rád, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce,” dodal s úlevou.

V tabulce se Mělničtí posunuli na devátou příčku. V pátek se představí v Brně. Tamní Žabinští Vlci jsou po třech kolech jedním ze tří celků bez bodového zisku.

Celé ohlasy

Jakub Němec, trenér Olympiku: „Jsme rádi, že jsme dokázali konečně zvítězit v takto důležitém utkání. Výsledek asi odpovídá průběhu utkání, o ten gól jsme si to zasloužili. Chtěli jsme mít utkání od začátku pod kontrolou. To se nám výsledkově relativně dařilo, i když predvedená hra nebyla podle představ. Bohužel jsme udělali několik zbytečných chyb, které soupeř potrestal. Hlavně za stavu 3:1 jsme měli dost příležitostí vedení navýšit, místo toho jsme Českým Budějovicím dovolili vyrovnat a dostat se zpět do utkání. Šli jsme ale dnes za vítězstvím víc než soupeř a proto jsme dokázali na konci dát rozhodující branku.”

Lukáš Nečas, hráč Olympiku: „Zápas bych hodnotil z mého pohledu pozitivně. Byť výsledek 5:4 nezní na první pohled tak přesvědčivě, tak si myslím, že jsme od začátku utkání byli lepším týmem a šli jsme si za vítězstvím víc než soupeř. Hráli jsme poprvé v sezoně v domácí hale a o to víc jsme chtěli naplno bodovat, což se povedlo. Bohužel jsme soupeře dvakrát vrátili do zápasu vlastními chybami, ze kterých se musíme poučit, ale jsem nesmírně rád že jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Na výkon musíme navázat i v příštím kole v Brně.”

Vojtěch Vejvar, trenér Dynama: „Do Mělníku jsem vyrazili s cílem vybojovat 3 body, které by byly pro nás obzvlášť cenné. První poločas zápasu byl velmi vyrovnaný, nicméně jsme to byli my, kdo první inkasoval. Po zásluze jsme srovnali, abychom dostali z rychlého kontru domácíh gól do šaten na 2:1. Druhý poločas jsme začali aktivně, byli jsme lepší, ale paradoxně dostali gól na 3:1. Potom jako by jsme neveděli, co hrát a až poměrně štastná trefa Jasanského nás dostala na dostřel jediné branky. Od té doby jsme na hrišti byli lepší, ale bohužel vytvořené šance jsme nedokázali proměnit, narozdíl od domácích. Pro nás je to určitě ztráta, nicméně máme pouze prostor pro krátké shrnutí a už se musíme soustředit na páteční utkání v Liberci, kam jsme mohli odjíždět s pocitem “tří bodů” v zádech.”

_________________
Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?