Do zápasu jsme vstoupili dobře a ve 13. minutě otevřel skóre Lukáš Křivánek krásným gólem po nahrávce Antonína Hrdiny. Poté jsme si vytvořili několik šancí, ale gólem to neskončilo. V 17. minutě projel hřiště Jiří Vokoun, ale jeho střela skončila na tyči. V 18. minutě našel fantasticky Lukáš Křivánek před prázdnou branou volného Antonína Hrdinu a šli jsme do vedení 2:0. A tak skončil druhý poločas.

Do druhé poloviny zápasu vstoupili lépe hosté. Sparťané hrozili zejména z brejků, ale další gól jsme nepřidali, ba naopak jsem nechali vyniknout zákroky po našich střelách dobře chytajícího brankáře soupeře Hůlu. Ve 29. minutě vstřelil soupeř kontaktní branku a minutu poté už bylo bohužel vyrovnáno na 2:2. Ve 37. minutě se podařilo Svarogu otočit zápas na konečných 3:2.

Beni Simitči, trenér Sparty: “K dnešnímu zápasu nemám co říct. Je jasné, že v druhém poločase jsme odpadli takticky. Vůbec nebylo v plánu se stáhnout a čekat na soupeře. Tohle bylo strašné nedodržení trenérských pokynů, které jsme si dali o poločase. Měli jsme být daleko aktivnější, držet balón, napadat soupeře od půlky. Krásně jsme začali, s velkou jistotou a přehledem, vedli jsme o dva góly, neinkasovali jsme, takže přesně to, co jsme chtěli. Chyběl nám strašně moc William, který by Teplice dokázal potrestat. Opravdu nevím odkud se vzala ta pasivní hra, soupeř jako Teplice za takového stavu nepřestane hrát, právě naopak bude ještě více tlačit. Za stavu 2:0 jsme měli několik tutovek před bránou, které by ukončily zápas, ale bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Samozřejmě mě mrzí domácí prohra. Myslím si, že vzhledem ke všem opatřením okolo COVIDU byla velmi slušná návštěva, za což jsem rád. Soupeři gratuluji k vítězství, za druhý poločas si to opravdu zasloužili, ale my jsme jim k tomu naší pasivitou výrazně pomohli.”

Micha Hůla, brankář Svarog FC: “V dnešním důležitém zápase jsme zaspali první poločas a vůbec jsme se nedostali ke své hře. Bylo důležité, že nás ani dvoubrankové manko nesložilo. O poločase jsme si k tomu něco řekli a do druhé půle jsme nastoupili úplně vyměnění. Jsem rád, že se nám podařilo utkání otočit v náš prospěch a zvítězit.”

__________________
Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?