Zrovna Teplice měly náročný program. V pátek porazily domácí Helas Brno 5:3 a v pondělní dohrávce uspěly i na Spartě. Po přestávce sice Severočeši prohrávali 0:2, ale ve druhé půli výsledek otočili na 3:2! „Zaspali jsme první poločas a vůbec jsme se nedostali ke své hře. Bylo důležité, že nás ani dvoubrankové manko nesložilo. O poločase jsme si k tomu něco řekli a do druhé půle jsme nastoupili úplně vyměnění. Jsem rád, že se nám podařilo utkání otočit v náš prospěch a zvítězit,“ oddychl si brankář Teplic Michal Hůla.

Rozzlobený sparťanský kouč Beni Simitči hodil porážku na své hráče: „Je jasné, že jsme ve druhém poločase odpadli takticky. Vůbec nebylo v plánu se stáhnout a čekat na soupeře. Tohle bylo strašné nedodržení trenérských pokynů, které jsme si dali o poločase. Měli jsme být daleko aktivnější, držet balon, napadat soupeře od půlky.“ Před pátečním derby pražských „S“ klesla nálada Sparty a do utkání se Slavií půjde v roli hůře postaveného celku v tabulce.

Slávisté totiž vyhráli i třetí zápas v řadě. Doma porazili Žabinské Vlky Brno 7:1. „Mám z výsledku radost, protože to pro nás byl těžký zápas,“ uznal trenér sešívaných David Filinger a dál hodnotil: „Brno přijelo s důslednou obranou, podařilo se nám ji zlomit ve druhém poločase. Přiznám se, že jsem trochu obavy měl, měli jsme spoustu šancí, nemohlo nám to tam padnout, soupeř měl i trochu štěstí. Ale pracovali jsme dobře směrem dozadu a díky tomu jsme udrželi zápas po kontrolou."

Nadále se daří i Interobalu Plzeň. Třetí výhru v řadě si svěřenci Marka Kopeckého připsali v Ústí nad Labem. A hodně si zastříleli. Zvítězili 16:2. „Do utkání jsme měli velmi dobrý vstup, když jsme během tří minut dali tři branky,“ řekl plzeňský Michal Seidler. „Od začátku až do konce jsme hráli naplno. Do tempa se dostává také Lukáš Rešetár, který už dnes vstřelil dvě branky. Teď nás čeká příprava na páteční veledůležitý zápas s Teplicemi.“

Zajímavý zápas se hrál i v Mělníce. Domácí Olympik se utkal o první body s Českými Budějovicemi. A uspěli Středočeši, kteří v přestřelce vyhráli 5:4. „Jsme rádi, že jsme dokázali konečně zvítězit v takto důležitém utkání. Výsledek asi odpovídá průběhu utkání, o ten gól jsme si to zasloužili,“ radoval se trenér Mělníka Jakub Němec.

V neděli se hrálo i severočeské derby. Česká Lípa přivítala Liberec a repríza finále krajského poháru skončila tentokrát remízou 4:4. „Zápas měl parádní atmosféru, emoce, góly, skvělé tempo a opět neměl vítěze. Prostě derby jako řemen,“ konstatoval domácí kouč Karel Kruliš. Jeho protějšek Aleš Benek k zápasu dodal: „Potvrdilo se, že utkání s Démony jsou vždy vyhrocené do posledních vteřin a rozhodují maličkosti. Nejvíc mě mrzí naše nedisciplinovanost, kdy naše zbytečné fauly a komentáře k rozhodčím ubírají na našem výkonu a kazí celkový dojem. Z toho se musíme poučit do dalších zápasů.“

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.