Lépe začali futsalisté z krajského města, když se u pravé démonské tyče nejlépe zorientoval Benek – 0:1. Tento hráč byl při chuti, ale jeho další zajímavé střely v bráně už následně neskončily. Domácí se předvedli zajímavým kontrem Švece, ale zatím bez úspěchu. To se změnilo v sedmé minutě zásluhou Fichtnera, který přesně dorazil Havrdovu předešlou střelu – 1:1.

Nejen stav utkání, ale i hra byla v dalších minutách vyrovnaná. Oba týmy měly nadějné útoky, nakonec však došlo ke změně skóre díky penaltě, kterou v 15. minutě proměnil českolipský Havrda – 2:1. Když už se zdálo, že domácí půjdou do kabin s jednobrankovým náskokem, povedlo se libereckému Benkovi vstřelit vyrovnávací gól – 2:2.

Liberečtí si znovu vzali vedení na svou stranu v 24. minutě. Zasloužil se o to Šisler pěknou střelou k zadní tyči – 2:3. Hosté se však z vedení dlouho neradovali. Fichtner v následné minutě vymetl pavučinu – 3:3. A to nebylo vše. Za několik sekund dokonce už Lípa vedla, když Havrda využil volného prostoru k ideálnímu zamíření a následné střele, která trefila Novotného, jenž si nechtě srazil míč do vlastní sítě – 4:3. Žampa mohl za chvíli srovnat, ale střela těsně minula démonskou branku. Na druhé straně byl o trochu přesnější Caizl, ale míč skončil jen na tyči.

Hosté však nechtěli připustit druhou porážku se svým severským sousedem a tři minuty před koncem po akci Žampy a Vobořila se trefil znovu Šisler – 4:4. Démoni si udrželi letošní prvoligovou domácí neporazitelnost. Tuto kladnou bilanci mohou potvrdit tento pátek, kdy na své palubovce přivítají celek z Ústí nad Labem.

Střelec dvou libereckých gólů Aleš Benek: „Do utkání jsme měli dobrý vstup a zaslouženě jsme vedli. Myslím, že je škoda, že jsme soupeři neodskočili v prvním poločase a nešli do dvou nebo tří brankového vedení. Šance jsme na to měli. Postupem času se Lípa dostala do utkání a my jsme se zbytečně nechali zatlačit. Druhý poločas byla Lípa lepší s míčem a měla více ze hry i přesto, že jsme měli opět dostatek příležitostí ke skórování. Utkání mělo dobrou úroveň a divákům se muselo líbit. Bod vzhledem k průběhu bereme. Potvrdilo se, že utkání s Démony jsou vždy vyhrocené do posledních vteřin a rozhodují maličkosti. Nejvíc mě mrzí naše nedisciplinovanost, kdy naše zbytečné fauly a komentáře k rozhodčím ubírají na našem výkonu a kazí celkový dojem. Z toho se musíme poučit do dalších zápasů.“

Karel Kruliš (domácí trenér): "Zápas měl parádní atmosféru, emoce, góly, skvělé  tempo a opět neměl vítěze. Prostě derby jako řemen. Zápas se ve skóre přeléval nahoru dolů v obou poločasech jsme prohrávali, ale vždy jsme dokázali výsledek otočit ve druhé půli, kdy už jsme vedli 4:3, stačilo odskočit o dvě branky a bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Myslím si, že jsme v tomto utkání ztratili dva body troufnu si říct, že jsme byli lepším týmem. Kluky musím pochválit za skvělou disciplovanost a přístup k utkání."

____________________
Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?