Severočeši totiž porazili Spartu naposledy přesně před dvěma lety! Také na svatého Václava. Na domácí palubovce slavili výhru 7:3. Od té doby jedna tvrdá porážka za druhou (3:5, 1:7, 1:6, 0:4, 0:6, 1:9 a 1:2). Včetně dvou pohárových a ve finále play off nejvyšší soutěže (3:0 na zápasy). Před koncem loňské koronavirové sezony však Teplice doma remizovaly se Spartou 4:4 a černou sérii přerušily. 

Lepší postavení v tabulce má před vzájemným zápasem Svarog. Zvládl oba zápasy v Brně a se šesti body vyhlíží třetí venkovní souboj v řadě. Sparta má po dvou duelech čtyři body. Vyhrála na půdě Rapidu, ale pak remizovala v Chrudimi.

Beni Simitči (trenér Sparty): "Čeká nás další takové derby, od Chrudimi máme derby zápasy, tentokrát proti Teplicím, v pátek pražské derby a v dalším týdnu dvojzápas s Mělníkem. Budeme mít dost náročný program, ale to mě netrápí. Co mě trápí je absence Williama, který je pořád zraněný už od Chrudimi. Nechceme absolutně nic riskovat. Teď se k němu připojil Jarda Slavík, který si poranil patu, takže budeme oslabení. Dostanou tedy větší šanci ostatní hráči a pevně věřím, že tu šanci opravdu uchopí a porvou se o místo. Máme jasnou koncepci co a jak chceme hrát a budeme se toho chtít držet. Samozřejmě je navenek cítit sebedůvěra Svarogu, přeci jen mají osm nebo devět skvělých cizinců, k tomu další domácí hráče. Určitě si věří nejen na nás, ale i na celou ligu, což je dobře. Bude to těžký zápas, ale o to zajímavější. Tímto bych chtěl pozvat všechny fanoušky futsalu, obzvláště sparťany, aby zavítali do UNYP areny a můžu jim slíbit, že kluci nechají na palubovce všechno.”

Rostislav Šebek (hráč Svarog FC): "Do zápasu se Spartou jdeme s velkým respektem k soupeři. Mají sice nový tým, ale zápas v Chrudimi ukázal, že jsou stále velice kvalitní. My se musíme soustředit na sebe, hrát jednoduše, poctivě bránit a proměňovat šance, což by nám mělo přinést úspěch."

________________________________
AC Sparta Praha - Svarog FC Teplice
PO 19:00 | UNYP aréna
živě YouTube

 

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.