Hned od začátku utkání tak bylo znát, že dnes to ani jeden tým nebude mít jednoduché a o body se bude tvrdě bojovat. Zajímavé situace se střídaly na obou stranách hřiště. První se gólově prosadili hosté když se v šesté minutě mohl z branky radovat Jezin. Pak na hřišti následovalo plno vzrušených okamžiků a hra se začala kouskovat. Nejprve v deváté minutě dostal domácí kapitán David Cupák červenou kartu. Těsně před vypršením jeho trestu dávají hosté druhou branku. Trefil se Adriano. Následně se opět hra vyrovnává, a také se hodně přerušuje hra hvizdem rozhodčích. Fauly na obou stranách naskakují velmi rychle. Domácí branku výbornými zákroky brání od další inkasované branky golman Klimek, ale v 17.minutě byl nakonec překonán. Bylo to z desetimetrového kopu po sedmém odpískaném faulu domácích. Dvě minuty před koncem prvního poločasu se i hosté dopouštějí pátého faulu. Atmosféra v hale by se dala krájet, první poločas se hrál necelou hodinu reálného času.

Do druhého poločasu vstoupil Helas s elánem ještě utkání zdramatizovat. Vojtěch Cupák se dostává do šance, ale tentokrát ještě vyšel na prázdno. Při jeho následující akci je slyšet hvizd rozhodčího. Penalta a David Presl se nemýlí. Rázem se střídají šance na obou stranách. Helas bojuje a hosté zastavuje na cestě za další brankou výtečně chytající Klimek. Ve 32.minutě musel už ale lovit míč ze své branky. Rychlou akci sice hosté z první neproměnili, z druhé vlny byl ale úspěšný Cesar. O tři minuty později už to bylo znovu o dvě branky. Přihrávku Presla uklidil skluzem Vojtěch Cupák. Následně to Helas zkusil i bez brankáře, ale gól střílí hosté. Minutu před koncem po souboji v brankovišti dává Presl vlastní branku. Poslední změnu stavu zaznamenali ale domácí. Golman Klimek dlouhým výhozem našel půlminuty před koncem utkání před brankou hostí Vojtěcha Cupáka a ten mířil do černého. Konečný výsledek tedy zní 3:5.

Helas tedy tentokrát nebodoval, ale dokázal, že to na jeho palubovce nebude mít žádný tým jednoduché. Přesvědčit se o tom budou moci domácí fandové v utkání s Chrudimí, které odehrajeme 5.10 v pondělí od 19:30 hod.

Ohlasy po utkání:

Jan Loup (předseda, Helas Brno): “Musím kluky pochválit, po zbytečném vyloučení kapitána, se kluci semkli a zapas odjezdili. Druhý poločas jsme vyhráli, ale bohužel to nestačilo. Vynikající premiéru v dresu Helasu si odbyl brankář Vašek Klimek. Velice mě mrzí nedisciplinovanost našich hráčů. Je to již podruhé co jsme se nechali zbytečně vyloučit a tím i prohráli zápas.”

Michal Hůla (brankář, Svarog FC Teplice): "Máme za sebou další těžké utkání v Brně, které jen potvrdilo to, že v lize není lehkého soupeře. Helas hrál nepříjemný futsal a bylo těžké se přes ně dostávat. Důležité jsou tři body a nyní už se soustředíme na pondělní utkání na Spartě!"

_________________
Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?