Pro brněnský celek půjde o první ligové utkání venku. Doma Jihomoravané podlehli oběma favoritům. Teplicím 5:7 a Chrudimi 0:3. Nyní před nimi stojí rozjetý stroj z Edenu.

Slávisté vstoupili do sezony výborně a po dvou zápasech mají šest bodů. Doma zdolali Mělník a zastříleli si také na palubovce Českých Budějovic. Navíc duo Radim Záruba a Jan Homola je na vrcholu tabulky hráčských statistik.

David Filinger (trenér SK Slavia Praha): "Neměli jsme na tréninku reprezentanty, ale věřím, že se stihneme dobře připravit a dokážeme zopakovat stejně zodpovědný výkon jako v Českých Budějovicích. Tedy takový, který bude mít znovu kvalitní parametry a bude na soupeře platit. Základem je proměňovat šance, vyvarovat se chyb v defenzívě a dostat zápas co nejrychleji pod kontrolu."

Filip Hruška (hráč SK Slavia Praha): "Možná nebudeme úplně vědět, co od soupeře čekat, ale víme, že se zatím prezentovali kvalitními výkony. Nesmíme nic podcenit, jít do všeho naplno a zodpovědně. Věřím, že to zvládneme."

Michal Letzel (prezident Žabinští Vlci Brno): "Teplice, Chrudim, Slavia - los nás v prvních třech kolech vůbec nešetřil a připravil nám prvoligovou zatěžkávací zkoušku téměř maximální. První dva domácí zápasy máme za sebou, a i když jsme v nich dle papírových předpokladů nebodovali, podali jsme vcelku solidní výkony. V pondělí se bude jednat o naší premiéru v pozici hostujícího týmu, takže uvidíme jak se dokážeme srovnat i s tímto aspektem. Každopádně chceme odehrát další kvalitní zápas."

Martin Chroust (obránce Žabinští Vlci Brno): "V prvním venkovním utkání nás čeká další těžký soupeř, s kterým můžeme jen překvapit a nabrat další zkušenosti. Pro nás se nic nemění, na Slavii budeme bojovat ze všech sil a uvidíme, jaký výsledek si odvezeme. Věřím v podobně dobrou diváckou kulisu, na kterou jsme zvyklí od našich fanoušků."

________________________________
SK Slavia Praha - Žabinští Vlci Brno
PO 20:00 | SH Eden
živě YouTube

Profil haly

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?