Oba celky se v letošní sezoně již utkaly. Ve finále krajské části Poháru SFČR porazila Česká Lípa na domácí palubovce Liberec těsně 2:1. Loňskou sezonu zakončili oba soupeři vzájemným duelem v České Lípě. Utkání skončilo remízou 2:2. První souboj loňské sezony vyzněl lépe pro domácí Liberec po výsledku 3:2.

Letošní 1. FUTSAL ligu zahájili Českolipští domácí výhrou nad Helasem a vysokou prohrou v Plzni. I Liberec má na svém kontě tři body. Nejprve prohrál v Plzni a ve 2. kola doma porazil Mělník.

Karel Kruliš (trenér Démonů): "V neděli nás čeká další derby, tentokrát o ligové body. Před více jak týdnem, kdy jsme v krajském poháru Liberec přehráli sílou vůle, nám tento soupeř ukázal svou sílu, a na to jsme se chystali. Jelikož neměli některé opory k dispozici a i my jsme hráli ve velice rozházených čtyřkách, troufnu si říct, že zápas bude opět velice vyrovnaný. Pevně věřím, že utkání bude mít vysoké tempo a hlavně náboj k derby, jak se patří."

Aleš Benek (hrající trenér Liberce): "S Lípou jsme se utkali minulý týden ve finále krajského poháru. I když byly obě sestavy kombinované a dostali prostor hráči širšího kádru, tak mi tento zápas ukázal určitou charakteristiku hry Démonů. Zápas měl dobré tempo a kvalitu. Určitě jsou nebezpeční ze standardních situaci. Předpokládám, že to bude velmi vyrovnané utkání jako vždy, které rozhodne disciplína a proměňování šancí. Na neděli budeme dobře připraveni. Nesmíme pustit Lípu do hry a musíme se vyvarovat zbytečných faulů. V tréninku děláme maximum, aby se naše hra zlepšovala. Jsem spokojen, jak pracujeme. Pokud chceme letos pomýšlet na play off, tak takové zápasy musíme zvládat. Osobně se na zápas moc těším."

__________________________________
FC Démoni Česká Lípa - FTZS Liberec
NE 20:30 | MSH Česká Lípa
živě YouTube

Profil haly

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Vstupenky 20 Kč dospělí
Sleva pro FUTič Mládež do 10 let zdarma

Další aktuality

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?

Kadaň si vybojovala pátý zápas, rozhodne se ve středu v Brně
Kadaň si vybojovala pátý zápas, rozhodne se ve středu v Brně 31.03.2024

Na posledního semifinalistu si budeme muset počkat do středy. Inter Kadaň podruhé porazil Helas ve své hale a vybojoval si pátý zápas. Brňané sice na severu Čech vedli 2:1, pak ale třikrát inkasovali a náskok domácích už nedotáhli. Rozhodne páté dějství v Brně.