Helas má za sebou už dvě soutěžní utkání. Po prohře v České Lípě si doma poradil s nováčkem z Ústí nad Labem a na zisk tří bodů by chtěl navázat i v pátek. Domácí budou spoléhat na nerozehranost soupeře. Tepličtí totiž odehráli pouze zápas 1. kola. Paradoxně také v Brně, kdy na půdě Žabinských Vlků zvítězili 7:5.

V minulé sezoně vyhrály Teplice na palubovce Helasu 4:1, odveta na severu Čech skončila 7:4 pro domácí. V těchto zápasech se dařilo střelcům Davidovi Černému a Jiřímu Mužíkovi, oba už ale ve svých klubech nepůsobí.

Tomáš Galia (trenér Helasu): „V domácím utkání s Teplicemi bohužel přicházíme o výhodu domácí palubovky, která může sehrát svoji roli. Definovat sílu soupeře je bezpředmětné, pro nás musí být kvalita soupeře motivací, všem ukázat, že se Helas zase o kousek posunul a není na místě se schovávat za otřepanou frázi: „V utkání nemáme co ztratit, můžeme jen získat". Máme-li být úspěšní, musí se v páteční večer vše sejít v náš prospěch.”

Eloy Alonso (trenér Svarog FC): „Po dvou týdnech bez zápasů se vracíme do ligy a hrajeme znovu v Brně. Helas je silný tým. Do tohoto zápasu vchází dobře naladěn, v posledním utkání dosáhl pohodlného vítězství. Víme, že jsou velmi nepříjemným soupeřem, v Brně jsou velmi silní a my jsme připraveni bojovat. Doufáme, že dosáhneme vítězství a získáme tři body, abychom pokračovali v růstu jako tým a udržovali vzestupnou linii, ve které jsme. Nyní nás čekají dva velmi důležité týdny, ve kterých máme pět zápasů. První tři zápasy jsou ligové a na venkovních palubovkách. Nejprve se ale musíme zaměřit na zápas proti Helasu. Jsem si jistý, že to nebude jednoduché, ale když budeme pracovat jako tým bojující na maximum, dosáhneme vítězství.“

_____________________________________
Helas Brno - Svarog FC Teplice
Pátek 19:30 | SH Vodova 2

Profil haly

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kapacita 2900 diváků
Vstupenky 50 Kč dospělí

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?