Už od první minuty bylo vidět, že Helas chce v premiéře před domácími fandy zvítězit. Jak toho docílit ukázal kapitán David Cupák. Ve třetí minutě sice ztratil míč, ale vybojoval ho následně zpět, několika kličkami se dostal až před prázdnou branku a bylo to 1:0. Během prvního poločasu se podařilo domácím vsítit ještě další čtyři branky. Trefili se Šarközy, dvakrát Presl a jednou Lidmila. Do kabin šli tedy hráči Helasu spokojení a se stavem 5:0 v zádech.

Spokojenost ukolébala domácí natolik, že se nekoncentrovali na začátek druhého poločasu a houževnatý soupeř ukázal, že rozhodně není na palubovce jen do počtu. Během pěti minut byl stav 5:3 a rodilo se drama. I další branku vstřelil hostující hráč. Bylo to ale do vlastní sítě. Martin Macháček byl při bránění důrazný, ale nedokázal už odvrátit, aby se míč letící z rohu hřiště neodrazil od jeho těla za záda bezmocného brankáře. Na tuto vlastní branku domácí navázali dalšími třemi trefami. Postupně navýšili skóre Vojtěch Cupák, Jakub Sznapka a benjamínek Lukáš Durek. Hráč ročníku narození 2002 ve svém prvním střídání zužitkoval přihrávku od Milana Svobody, obešel obránce a poslal míč do prázdné brány. Premiérová branka tohoto hráče v 1.FUTSAL Lize udělala pokladníkovi Helasu jistě radost. Hosty chtěl ještě svým gólem do zápasu vrátit Václav Koc, ale následovala jasná odpověď Helasu v podobě tří branek v rozmezí půl minuty, kdy se trefil dvakrát Kamenský a podruhé v utkání Sznapka. V poslední vteřině se ještě z rohu prosadil hostující Hajaš, ale tento gól už nemohl odvrátit tři body pro domácí Helas.

Ohlasy po utkání:

Tomáš Galia (trenér, Helas Brno): “Důležitá a povinná výhra za kterou jsme si šli od první minuty. Pokud zapomenu na dvě minuty v druhém poločase, kde jsme nepochopitelně vypadli ze hry, bylo utkání v naší režii. Vzhledem k naší omezené přípravě na utkání, pro nás dnes byl důležitý cíl, ne cesta po které do něj přijdeme.”

Tomáš Votava (brankář, FC Rapid Ústí nad Labem): "Do Brna jsme jeli s cílem zabojovat o první body, bohužel hned první poločas, v němž to vypadalo, že hrajeme futsal poprvé, nás postavil nohami na zem. Ve druhém poločasu jsme se dokázali po velmi dobré pasáži přiblížit na rozdíl dvou branek, bohužel nás psychicky položila vlastní branka na 3:6 a od té doby to vypadalo podobně jako v prvním poločase. Toto utkání musíme hodit za hlavu a využít reprezentační přestávku k tomu, abychom dohnali tréninkové manko z přípravy."

________________
Statistiky

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.