Středočeši odehrají druhý zápas v řadě. Nemají tak jednoduchý start do ligy. Navíc v prvním kole prohráli prohráli 3:9 na Slavii. Liberec začínal na hřišti jednoho z favoritů soutěže a v Plzni prohrál 0:5. Oba celky tak spolu hrají o první body sezony.

Loni se spolu oba celky utkaly drvakrát. V Liberci vyhrál Mělník vysoko 9:3, ale první zápas na palubovce Středočechů naopak vyhrál Liberec 6:5.

"Po dlouhé době nás čeká domácí utkání v naší hale a já pevně věřím, že nás přijde podpořit spousta fanoušků," přál si hrající trenér Liberce Aleš Benek. "Doufám, že nikoho neodradí ani roušky a další opatření, která jsou nutná. Přijede Mělník a to je záruka toho, že to bude boj o každý metr palubovky. Vždy jsou to velmi vyrovnaneá utkání, která rozhodují detaily a maličkosti. Mělník potvrdil v určitých fázích zápasu svou kvalitu v prvním kole na Slavii. Jsou nebezpeční a zejména Pepíkovi Gabčovi nesmíme nechat žádný prostor. Na zápas se všichni těšíme a uděláme maximum, aby všechny tři body zůstaly v Liberci."

Trenér Olympiku Jakub Němec očekává další těžký zápas, ve kterém půjde o velmi důležité body. Jak ukázala loňská sezona, každý bod se počítá. "Chceme zúročit přípravu se silnými soupeři a ukázat, že nám přátelská předsezónní utkání hodně dala. Bude to sice další utkání venku, ale když navážeme na výkon, který jsme předvedli v prvním poločase se Slavií, tak jsem přesvědčený, že budeme úspěšní," řekl trenér.

"Liberec je velmi nepříjemným týmem, který se prezentuje fyzicky náročnou hrou a my se na to musíme připravit. Určitě chceme navázat na výkon z prvního poločasu na Slavii a vydržet tak celý zápas. Věřím, že předvedeme kvalitní výkon a dosáhneme zisku tří bodů," vzkázal brankář Středočechů Martin Šanda.

____________________________________
FTZS Liberec - SK Olympik Mělník
PÁ 19:30, Dukla Liberec

Profil haly

Liberec | Dukla

Více
Adresa Jeronýmova 522, 46007 Liberec
Kapacita 800 sezení
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič ženy a děti do 15ti let 25 Kč, ZTP a důchodci ZDARMA

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?