Přesně půl roku čekaly oba týmy na soutěžní utkání. Natěšení českolipští hráči se hned od začátku pustili do útočení a už v první minutě se ujali vedení, když Caizl přihrál přesně nabíhajícímu Abrhámovi – 1:0.

Snový začátek však pokračoval. O minutu později po spolupráci Rotta s Havrdou vedli domácí už 2:0.

Brňané se postupně ze šoku vzpamatovali, hru vyrovnali, ale k žádné zajímavé příležitosti se dlouho nemohli dostat. Až přišla 12. minuta a s ní nečekaně rychlé vyrovnání. O oba góly hostí se postaral Šarközy. Ten první vstřelil zblízka z dorážky, druhou branku vsítil střelou ze středu hřiště – 2:2.

Tento stav znamenal zároveň i pokračující mírnou převahu hostí, přesto blíže ke skórování měli domácí, ale Havrda jen nastřelil tyč.

I na začátku druhé půle se otřásala konstrukce „brněnské“ branky. Tentokráte se tak stalo po střele Caizla.

Hosté otočili skóre ve 27. minutě, když Šarközy dovršil hattrick proměněnou penaltou – 2:3.

Démoni však nechtěli připustit, aby vstoupili do sezony porážkou. Nejdříve Havrda ve 31. minutě trefil odkrytou branku a za minutu ten samý hráč z nařízeného 10ti metrového kopu znovu překonal brněnského gólmana.

Domácí mohli zvýšit, ale Fichtnerovu střelu vykopl z brankové čáry jeden z hostujících hráčů.

Velmi nadějně to s výhrou pro domácí vypadalo ve 38. minutě, kdy byl vyloučen Špička. A když Havrda vstřeli svůj čtvrtý gól (!), bylo na 90% o výsledku rozhodnuto.

Ve futsale sice může dojít k okamžitému srovnání skóre, avšak to se už podruhé v tomto zápase nekonalo, a proto se Démoni mohli radovat z úspěšného vstupu do letošního ročníku.

V příštím kole zajíždí Česká Lípa do Plzně. Překvapí Démoni favorita?

Tomáš Galia (Helas Brno): “Vstup do utkání nám vůbec nevyšel a trvalo nám trochu déle si zvyknout na ostré tempo zápasu. Úvodní branky nám zhatily všechny předzápasové plány, a proto jsme byli nuceni přistoupit ke změně, která nás vrátila do hry. Utkání jsme paradoxně ztratili za našeho vedení, kdy jsme neproměnili několik slibných příležitostí a netaktickým sbíráním akumulovaných faulů, které utkání rozhodly. Bodová ztráta je pro nás nepříjemná a dle mého i nezasloužená, ale daleko větším problémem pro nás bude ztráta dvou vykartovaných hráčů.”

______________
Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?