Domácí vstoupili do zápasu aktivně a hned v prvních minutách výrazně zatlačili svého soupeře u jeho branky. První gólová radost Chrudimi přišla v šesté minutě, kdy se po pasu Felipeho prosadil slovenský reprezentant Martin Doša, který se tak stal autorem premiérové trefy v sezoně. O chvíli později se domácí prosadili podruhé, tentokrát Felipe rozdal pas na Evertona, jehož přesné zakončení udělalo znovu radost chrudimským fanouškům – 2:0.

V tu chvíli příznivci Chrudimi netušili, že to byla jejich poslední radost v utkání. K fantastickému výkonu se totiž rozchytal gólman Beránek, který likvidoval jednu šanci za druhou. A když ani on nestačil, pomohli mu spoluhráči nebo branková konstrukce jako v případě střel Davida Drozda či Martina Doši.

Poločasové vedení 2:0 nechtělo ani po pauze narůstat, hosté se tak stále drželi na dostřel ve hře o prvoligové body. A když šest minut před koncem rychle rozehraný aut skončil o nohu Tomáše Koudelky v síti Dmitrije Litviněnka, bylo z toho rázem drama! Domácí si i přesto závěr zápasu pohlídali s grácií a budějovické Dynamo vůbec k ničemu nepustili. Vítězství 2:1 znamená tři body jako základ do nové futsalové sezony.

HODNOCENÍ UTKÁNÍ

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Premiéry jsou obvykle složité. My jsme začali zápas dobře, s velkou chutí, vytvořili jsme si řadu šancí, ale dost jich neproměnili. Poločas jsme vyhráli o dvě branky, mělo nám to dodat klid pro druhou půli, ale to se nestalo. Kluci se snažili po dlouhé době předvést v mistrovském zápase dobrý výkon, hosté ale skvěle bránili, i to nám vzalo rovnováhu a začali jsme dělat mnoho chyb. Zůstávám pozitivní, začali jsme třemi body, které byly cílem. Nyní pokračujeme v práci dál.“

Štěpán Prokeš (hráč Dynama PCO České Budějovice):  „Do zápasu jsme šli s maximálním nasazením a zodpovědností poprat se o nejlepší možný výsledek. Kdyby nám někdo řekl, že to nakonec bude 2:1, asi se usmějeme. Nutno říct, že Chrudim první poločas dominovala, měla mnoho šancí a krásných kombinací. Druhý poločas už se dostávali na dostřel naší branky podstatně méně. Pro nás šťastný gól, který se ale počítá. Výsledek bereme všema deseti a potvrdilo se nám, že plněním si individuálních povinností na 100%, lze sehrát úctyhodnou partii s jakýmkoliv týmem.”

_____________
Statistiky

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.