Rapid pod vedením legendy futsalu Martinem Dlouhým vyhrál loni 2. ligu futsalu západ a přijal nabídku postoupit. V roli hrajícího trenéra setrval i autor 459 prvoligových branek, který se rozhodl pozici nejlepšího střelce futsalu ještě vylepšit. Dlouhý bude ve svých pětačtyřiceti letech hodně sledovanou osobností.

Sparta loni skončila na třetím místě a v létě absolutně překopala kádr, ze kterého zůstal jen brankář Vahala, který se stal kapitánem. Bude zajímavé sledovat, jak si tým na velké změny a bez velkých opor zvykne.

"V sobotu nás čeká první ligové utkání v klubové historii Rapidu. Vzhledem ke kvalitě první ligy a našemu cíli, kterým je v první řadě záchrana, bude pro nás důležitý každý bod. V úvodu nám los přiřadil předloňského mistra Spartu, což je atraktivní a zároveň velice kvalitní soupeř, proti kterému nemáme co ztratit. Sparta je jasným favoritem utkání, ale budeme bojovat o co nejlepší výsledek," vzkázal ústecký Martin Dlouhý.

Sparťanský trenér Beni Simitči moc optimistický před startem sezony nebyl: "Abych řekl pravdu, tak nemůžu ani moc vnímat začátek ligy, protože navzdory tomu, že jsme měli skvělou přípravu s kondičním trenérem, tak nám COVID hodně narušil program. Teď to bude ještě horší. Postupně nám z důvodu preventivní karantény chyběli Lukáš Křivánek, David Snop, Jirka Vokoun, takže to přípravu pochopitelně poznamenalo. Nicméně před prvním kolem ani nemůžu říct, jestli se těším nebo ne, po všem, co se během pauzy odehrálo směrem ke klubu, jsem popravdě začátek ligy ani nezaregistroval. Samozřejmě zápas v Ústí musíme vyhrát, pevně věřím, že to zvládneme. Těším se jenom na Martina Dlouhého, se kterým jsme přátelé, hráli jsme proti sobě, má můj obrovský respekt za to, co všechno ve futsale dokázal. V tomhle zápase ale kamarádství půjde stranou, protože musíme sezonu začít vítězně.“

____________________________________
FC Rapid Ústí n. L. - AC Sparta Praha
SO 20:30, SC Sluneta

Profil haly

Ústí n/L | Sluneta

Více
Adresa Jateční 1026/18, 400 01 Ústí nad Labem - Klíše
Kapacita 1000 sezení / 200 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.