Žabinští Vlci se dostali do nejvyšší soutěže z třetího místa 2. ligy futsalu východ poté, co Olomouc i Vyškov postup odmítly. Čeká je tedy velký zápas a hned proti silným Teplicím, které disponují zahraniční enklávou. Jenže Severočeši přišli o kapitána. David Černý dostal šanci v nejvyšší fotbalové soutěži a hraje za FK Teplice. Svarog v loňské sezoně dokončil na čtvrté pozici.

Prezident Žabinských Vlků se stará o svůj kluv dvaatřicet let a nyní je na vrcholu: "Čeká nás úplně první prvoligový zápas ve dvaatřicetileté historii našeho klubu. Los nám přisoudil jednoho z nejsilnějších a nejatraktivnějších soupeřů. Nastoupíme s respektem - vůči soupeři i soutěži jako takové, avšak v žádném případě nepůjdeme do zápasu ustrašeně. Přestože jsem realista, nemám se svým týmem v úmyslu rozdávat body úplně zadarmo."
 
Mužstvo nově povede reprezentační trenér žen Michal Odehnal: "Příprava byla poměrně krátká, nicméně se na historicky premiérové utkání Vlků v první lize moc těšíme a i přesto, že los nebyl úplně přívětivý, tak se chceme rvát o každý míč jako Vlci."

I Teplice mají nového kouče. Je jím Španěl Eloy Alonso. "Před sezonou jsme zakončili s velmi dobrými pocity. Tým během posledních čtyř týdnů velmi tvrdě pracoval, hodně fyzické práce i hodně práce na hřišti, abychom dokázali adaptovat nové hráče. Šli jsme postupně a minulý víkend jsme dosáhli dvou skvělých vítězství proti dobrým týmům. Tým je stále v růstové fázi, mnoho hráčů ještě není v optimálním stavu, protože se připojili později, ale všichni se opravdu těší na zahájení sezony. Jsem velmi spokojen s prací hráčů a všichni se těšíme na první páteční ligový zápas proti nováčkovi z Brna," uvedl teplický trenér.

V brance Teplic se zřejmě představí reprezentant Michal Hůla. On sám bude bojovat o udržení pozice jedničky ve Svarogu. "Už v pátek nás opět po půlroční odmlce čeká mistrovské utkání a všichni se na něj moc těšíme! Čeká nás nováček soutěže z Brna a je to pro nás velká neznámá. Věřím, že do soutěže vkročíme správnou nohou a z Brna si přivezeme troufnu si říct povinné tři body a od začátku tak půjdeme za naším cílem!“

_________________________________
Žabinští Vlci Brno - Svarog FC Teplice
PÁ 20:00, SH Brno-Bohunice

Profil haly

Brno | TJ Tatran

Více
Adresa Neužilova 35, 625 00 Brno-Bohunice
Kapacita 250 sezení / 80 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.