Ve 21 letech stále patříš k mladým hráčům, ale v našem klubu máš již několik sezon za sebou, jaká pro Tebe byla ta letošní?
"Musím říct, že letošní sezóna byla pro mě asi ta nejvydařenější ze všech. Celkem rychle jsme se zbavili starostí o záchranu a naopak bojovali o co nejlepší pozici do play off. Nakonec to stačilo na 6. místo a je jen škoda, že se liga nemohla dohrát se vším všudy. Myslím si ale, že i naše výkony šly oproti minulé sezóně rozhodně nahoru, takže určitě máme do budoucna na čem stavět."

Co očekáváš od nového ročníku, kdo bude dle Tebe bojovat o titul a pro koho bude ligová sezóna 2020/2021 sestupová?
"To je teď docela těžké říct. Kluby určitě budou přes léto ještě hodně posilovat, takže se vše může do začátku sezóny hodně zamotat. Zatím to vypadá, že letos bude hodně silná Plzeň, jako každý rok bude usilovat o titul Chrudim a nesmíme zapomenout ani na Spartu. Vítězem by tak měl být některý těchto tří týmů. Naopak starosti o záchranu nejspíš budou mít oba nováčci, ale je možné, že se po prvních kolech ocitne na spodku tabulky úplně jiný tým."

Program nového ligového ročníku již zná své rozlosování, co říkáš na úvodní los našeho mužstva?
"Osobně jsem s losem spokojený. Na úvod máme dva hratelné celky a to Českou Lípu a Ústí nad Labem, se kterými bychom mohli získat nějaké body. Pokud se nám tyto důležité zápasy povedou, dodá nám to hned na úvod sezóny potřebný klid do dalších zápasů a mohli bychom tak potrápit i některého z favoritů. Samozřejmě to platí i obráceně. Pokud bychom v těchto zápasech výsledkově vyhořeli, zvedat se už bude poměrně složité vzhledem k těžkým soupeřům, co nás pak v dalších kolech čekají."

Jakou očekáváš sezonu 2020/2021 z pohledu našeho celku?
"Už jsem to trochu nastínil v minulé otázce, ale myslím si, že první dvě kola pro nás budou hodně důležitá. Od těch se bude vzhledem k následujícímu losu odvíjet další průběh sezóny. Věřím ale, že nakonec bude pro nás příští sezóna minimálně stejně úspěšná jako ta předchozí."

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.