„Nejsem v komfortní pozici dávat názor na ukončení soutěže, protože jí končíme na prvním místě. Silně ale věřím, že to byla ta nejlepší cesta. Samozřejmě rozumím smutku některých týmů, jsme sportovci a vždy chceme soupeřit, ale v současné době nevidím možnost, jak by k tomu mohlo dojít.

V rozhodnutí měl velkou roli i ekonomický faktor. Já osobně jsem nesmírně rád, že rozhodnutí padlo demokratickým způsobem, každý klub měl možnost projevit svůj názor a hlasovat pro nejlepší možné řešení. Jsem názoru, že rivalitu stavět výš než zdraví není v této době dobré řešení.

Jako člověk, pro něhož je sport nedílnou součástí života, je jasné, že bych raději ligu dohrál a slavil případné vítězství přímo na hřišti. To je ale nyní nemožné. Jak jsem řekl již dříve, byli jsme ve skvělé formě a měli jsme směle nakročeno ke splnění našich stanovených cílů. Chtěli jsme pokračovat dále, důkazem čehož je fakt, že se klub rozhodl všechny hráče udržet zde v České republice připravené hrát. Všichni se věnovali individuálním tréninkům, každý den. Věřili jsme, že se situace vyvine k lepšímu, ale bohužel je vývoj jiný.

Bude nám chybět exploze radosti a štěstí po dosažení vítězství, či oslavy s našimi fanoušky. Ale pro mě osobně je nyní nejdůležitější ten proces, cesta, vývoj a spolupráce na každodenní bázi, které jsme jako tým dosáhli. Takže já končím sezonu naprosto spokojen.

Jak jsem řekl na začátku letošního ročníku, bude pro nás velmi odlišný, protože jsme po dlouhé době neměli možnost hrát Ligu mistrů. Tím pádem jsme měli více času vylepšit naši hru, změnit řadu věcí a vyvíjet další. Do listopadu se nám příliš nevedlo, střídali jsme dobré a špatné momenty, ale od prosince jsme hráli velmi dobře. Adaptovali jsme se na nový styl hry a od této doby náš tým jen rostl. Vyhráli jsme dvanáct zápasů v řadě, dokázali jsme zvítězit na hřištích našich největších soupeřů v boji o titul a jako jediný tým jsme zakončili sezonu bez porážky v tomto kalendářním roce.

Zrušení sezony 2019/2020 je nespravedlivé pro všechny týmy, které tvrdě pracují, investují svůj čas a peníze a vyvíjejí se. Každá část ligy jde dopředu, ať už jde o investice klubů, zahraniční hráče lepší úrovně, kvalita trenérů, tréninků a zápasů, a především o úroveň českých futsalistů, která roste závratnou rychlostí. Důkazem toho jsou výsledky národního týmu v posledních třech letech.

Dalším krokem musí být dát více prostoru a možností mladým hráčům k trénování futsalu. Země tak bude mít k dispozici čerstvou krev, která bude zvyšovat konkurenci a tím i kvalitu.

Každá krize má svoje pozitivum a vytváří možnosti. Třeba bude více a více kreativní, aktivní a budeme hledat nová řešení v našem sportu.

Závěrem bych chtěl pogratulovat Interobalu Plzeň za skvělou sezonu a druhé místo, Spartě k titulu v Poháru SFČR a dobré reprezentaci v Lize mistrů. A všem ostatním týmům za zvyšující level naší soutěže. Mým přáním je, aby celá futsalová komunita zůstala zdravá, aby kluby zvládly ekonomické obtíže nejlepším možným způsobem a abychom si spolu náš sport v následující sezoně pořádně užili.“

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?