Probíhala druhá minuta utkání, rohový kop rozehrál Michal Kovács tak šikovně, že našel nehlídaného Michala Holého, jenž propálil Mykytjuka 0:1. O minutu a dvacet vteřin později se Helasu nepovedl presink a hosté šli ve třech na posledního obránce. Zdráhal vyzval ke skórování Michala Holého, kterého nejprve Mykytjuk dokázal vychytat, ale následná dorážka už byla nad jeho síly 0:2. Domácí hráči byli evidentně zaskočeni a ve čtvrté minutě lovili míč z branky potřetí. Martin Zdráhal se dostal do samostatného nájezdu na Mykytjuka a střelou k levé tyči nedal domácímu brankáři šanci 0:3. Hosté s náskokem v zádech neměli kam spěchat a domácí se konečně rozkoukali na hřišti. K vidění bylo několik šancí na obou stranách, ale do poločasu se ujala jen jedna. Dušan Künster si pohrál s bránícím Mužíkem a následně předložil míč na zlatém podnose pro Jana Havla, který měl opravdu jednoduchou roli, kterou dokázal zvládnout a upravit skóre na 0:4.

Začátek druhého poločasu se nesl ve stejném duchu, jako skončil ten první. Mykytjuk se určitě nenudil, dvakrát hostům zabránil ve skórování, ale potřetí už to nevyšlo. Střelu Štrajta sice golman Helasu neviděl, ale dokázal ji na poslední chvíli vyrazit. To se mu bohužel nepovedlo u dorážky Petera Kozára, jenž napálil míč pod víko 0:5. Utkání se zdálo rozhodnuto. V 27. minutě Tomáš Prokeš ale vyslal míč před branku, kde se z otočky prosadil David Cupák a dal tak Helasu naději 1:5. Třicet vteřin na to ale přišel definitivní hřebík do veškerých snah domácích na bodový zisk. Špatně postavená obrana Brna nedokázala zachytit náběh hostí a ti se z ničeho nic octli v situaci dvou na jednoho. Jan Havel ji vyřešil nejlépe jak mohl, neboť poslal míč přímo mezi nohy gólmana Mykytjuka 1:6. Pak už se na palubovce haly Vodova skore neměnilo a Plzeň tak dokráčela v tomto utkání ke třem bodům.

Ohlasy k utkání:

Tomáš Galia (trenér, Helas Brno): “Dnes není co hodnotit, Plzeň to dostala úplně zadarmo a náš výkon byl žalostný. Tři body jsme soupeři vydláždili už od úvodních minut, kdy jsme jim darovali první tři branky a svým způsobem rozhodli o osudu utkání. Dobře organizovaná Plzeň nás během utkání již do ničeho nepustila a zápas kontrolovala.”

Lukáš Němec (brankář, SK Interobal Plzeň): "Od první minuty jsme do utkání nastoupili tak, jak jsme si řekli, že chceme nastoupit. Po třech rychlých gólech jsme celý zápas měli pod kontrolou a Brno nepouštěli do větších šancí. Jsme rádi, že jsme zápas v Brně zvládli a zajistili si TOP3."

Statistiky

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?