Nejzbach od začátku utkání byl všude druhý, Helas vyhrával souboje, získával odražené míče a Nejzbachu se vůbec nedařilo. A v 6. minutě to už bylo 0:2, když se za hosty prosadil Lidmila a Šarkozy. Poté v 9. minutě se dokázali prosadit i Vysokomýtští a kdo jiný, než legenda českého futsalu Vladyka, který krásnou střelou snižoval na 1:2. Ale Helas na to hned zareagoval a do poločasu zvýšil na 1:4 po brankách Špičky a brankáře Mikytjuka. Vysokomýtští vstoupili do druhé půle odhododlaně a ve 27. a 35. minutě dokázal Jiraský snížit na rozdíl jediné branky. Jenže hned na to Helas znovu odskočil po brance Cupáka a bylo po zápase. Helas poté vsítil ještě jednu branku, když Matyska proměnil 10m kop.

Tomáš Galia (trenér Helasu Brno): "Odehráli jsme dobré utkání, které jsme měli až na několik pasáži ve druhém poločase pod kontrolou. Musím ocenit výkon celého mužstva, které nepodlehlo důležitosti utkání a v rozhodujících a těžkých momentech ukázalo svojí vnitřní sílu. Tři body jsou odměnou za pracovitost, kterou museli kluci během hry prokázat. Cesta kterou jsme se vydali, nám ukazuje, že jdeme správným směrem.”

Statistiky

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?