Tango inkasovalo již ve druhé minutě, kdy se prosadil Da Silva Gomes Wilde (0:1) a od čtvrté minuty sáhla domácí lavička ke hře bez gólmana. V polovině čtvrté minuty po úprku z vlastní poloviny zakončil pěknou individuální akci přesným bodlem Bohumír Doubravský a domácí se tak mohli radovat – 1:1. Na začátku osmé minuty (7:09) se po rohu dostal k zakončení Sparťan Michal Seidler a protože mířil přesně po zemi ke vzdálenější tyči, velký favorit si vzal znovu vedení na svoji stranu – 1:2. V 10. minutě měl na sálovce vyrovnání Jan Hromek, ale sám před gólmanem Václavem Kubíčkem nedokázal již míč nadzvednout a nasměrovat poté do hostující svatyně. O minutu později se do dobré šance dostal domácí Marian Rehák, ale jeho přízemní pokus skončil vedle pravé tyče v autu. Tentýž hráč pak ztratil zbytečně na polovině Sparty balon, soupeř se dostal do přečíslení 3 na 1 a z této výhody čerpal chladnokrevně hostující Tihomir Novak – 1:3. Ve 14. minutě ale Tango znovu ožilo, když po akci neúnavného Doubravského se gólově prosadil Philip Leasure – 2:3. Sparta ale nic neponechala náhodě, když do konce první půle nejprve nasadil „jesle“ brankáři Aleši Parobkovi Seidler (2:4), aby 38,5 sekundy před sirénou zavěsil Martin Hora – 2:5.

Po obrátce se začalo zhurta, když po třech minutách byl stav akumulovaných faulů 2:2, ale střelecky znovu řádili v podstatě jen hosté. Za domácí zmírnil výši porážky ve 26. minutě Doubravský (3:7), aby 13 sekund před koncem pohodlně zavěsil domácí Leasure – 4:11.

Jiří Štěrba, vedoucí týmu: "Sparta vyhrála jednoznačně, protože je prostě úplně někde jinde. My jsme však i přes vysokou prohru spokojeni s výkonem našeho týmu. Ještě jednu věc jsme všichni v Hodoníně ocenili: Sparta, její hráči a vedení se k nám chovali "normálně", chci tím říct, že nám nedávali najevo, jaký výkonnostní rozdíl mezi oběma týmy je. To se bohužel o jiných TOP týmech říci nedá."

„Věděli jsme, kdo přijede na naši palubovku. Sparta je jeden z nejtěžších soupeřů v první lize. Nám chyběli zkušení hráči (Levčík, Sopůšek a Cenek), přesto si myslím, že kluci na place odvedli dobrou a poctivou práci. Soupeř je trošičku někde jinde než jsme my, což se také nakonec projevilo na konečném skóre. Sestup je již téměř hotový. My v posledním kole hostíme doma Vysoké Mýto a pokusíme se tohoto protivníka doma pokořit. Jinak začátek této sezony nebyl moc vydařený, zlepšilo se to až příchodem některých hráčů. Už to však na výraznější sběr ligových bodíků bohužel nestačilo, takže jsme tam, kde jsme,“ hlásil po duelu kouč Hodonína MIROSLAV BARTYZAL.

„Dnes k nám přijel jeden z nejlepších futsalových týmů Česka. Sparta přijela oslabena, takže my jsme neměli co ztratit, ba naopak, mohli jsme jen získat. Já osobně jsem si dobře zahrál, ale stejně to výsledkově nevyšlo. Co říct ke končící sezoně? Je to škoda – mohli jsme vyhrát pár zápasů a v tabulce bychom byli úplně někde jinde. Myslím si, že nám chybělo i více toho sportovního štěstíčka,“ řekl po další ligové porážce domácí hráč BOHUMÍR DOUBRAVSKÝ.
 
Beni Simitči, trenér Sparty: "Splnili jsme si první úkol, co máme v programu. Zahráli si mlaďasové, myslím si, že dost, ať už Křivánek, Hora či Fejzullahi. Ostatní kluci si splnili svoji povinnost co měli. Chtěl bych poděkovat fanouškům obou stran i vedení Tanga za dobrý zápas a přeji jim hodně štěstí do budoucna."

Statistiky

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.