Pátek 20:00 | SK Slavia Praha - SK Olympik Mělník

David Filinger, trenér Slavie: „Mělník u nás bude hrát o záchranu, jde jim už o všechno. Po klucích budu znovu chtít, abychom hráli aktivní futsal s napadáním, ovládli zápas a získali tři body. Musíme vítězstvím potvrdit bodové zisky z posledních dvou zápasů venku."

Jakub Němec, trenér Olympiku: „Slavia je v utkání velký favorit, my se musíme pokusit o překvapení. Boj o udržení je velmi vyrovnaný a každý bod bude rozhodovat, proto se musíme pokusit nějaký odvézt i z Edenu. Bohužel se nám v zápase s Hodonínem zranil Tonda Hrdina a bude chybět do konce sezony. To je velká ztráta, ale o to víc budou kluci bojovat. Se Slavií vždy padá dost branek, tak se mohou opět diváci těšit na skvělý zážitek."

První letošní zápas: 9:4
Historická bilance: 9-0-2, skóre 66:34

Pátek 20:00 | 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto - Helas Brno

Jaroslav Kubát, hráč Nejzbachu: „Helasu se letos poměrně daří, primárně jim hraje zkušenější čtyřka s Davidem Cupákem a Jirkou Mužíkem. Je vidět, že tam v týdnu asi trénují a je na nich vidět herní progres. Pevně věřím, že především jejich mladší lajna bude mít v naší specifické hale dost problémů s naší nátlakovou hrou a že konečně vyhrajeme. K tomu ale musíme přidat kromě nasazení i kýžené branky. Zvu všechny naše příznivce do haly."

Miroslav Semerád, trenér Nejzbachu: Máme před sebou existenční zápas a já doufám, že hráči, kteří do něj nastoupí si uvědomí důležitost tohoto utkání a podle toho k němu přistoupí. Nemůžeme si ho přijít zahrát, ale odbojovat, nic jiného nám již nezbývá."

Zbyněk Špička, hráč Helasu: „Zápas s Mýtem je pro nás stěžejní ohledně boje o udržení šesté příčky v tabulce. Pro Vysoké Mýto je tenhle zápas neméně důležitý, protože jsou namočení v sestupovém pásmu. Očekáváme nelítostný boj o každý metr palubovky a budeme si chtít odvést do Brna všechny body.”

První letošní zápas: 2:5
Historická bilance: 23-10-7, skóre 172:125

Pátek 20:30 | FC Tango Hodonín - AC Sparta Praha

Jiří Štěrba, předseda Tanga: „Přijede Sparta, úřadující mistr. Za jiné situace to mohl být svátek futsalu, ale to nebude tento případ. Hodně hráčů se omluvilo, takže postavíme sestavu na juniorech. Ten zápas se holt musí odehrát, ale nikomu to nic moc nepřinese."

Beni Simitči, trenér Sparty: „Zápas s Hodonínem je pro nás jeden z těch, kdy musíme brát tři body. Budou nám chybět Rick a Kocić, zato dostanou více prostoru mladí hráči, kteří tolik času během sezony nedostali. Máme teď nesmyslný systém, nechápu, jak to mohlo nastat, ale nejsme první ani poslední. Během deseti dnů máme čtyři ligové zápasy. Věřím však, že jsme natolik zkušení a máme takové kvality, že všechny tyto zápasy úspěšně zvládneme."

První letošní zápas: 2:13
Historická bilance: 2-0-7, skóre 25:44

Další aktuality

Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi
Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi 07.05.2024

Počtvrté bude mít finále play off 1. Futsal ligy stejné složení - vítěz základní části FK Chrudim vyzve úřadujícího mistra Interobal Plzeň. Série začne v úterý 14. května v Heřmanově Městci. Nového či staronového mistra poznáme nejpozději o dvanáct dnů později.

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?