První půle přinesla jednostrannou záležitost. Svarog do zápasu vlétl jako uragán a hosté jen sledovali, jak se na tabuli mění domácí skóre. Po dvou gólech si připsali Tato a Ossorio. Trefili se také Jirka Baran a Djaelson. Poločas končil stavem 6:0 pro Teplice.

Ve druhém dějství dominance Svarogu odpadla. Helas proměnil brejkové situace a dostal se zpět do hry. Vysoký náskok však soupeř stáhnout nedokázal. Ve 25. minutě navíc přidal sedmou branku domácích a zároveň si zkompletoval hattrick Tato. Teplice si vítězství pohlídaly a zaslouženě připisují tři body do tabulky. Skóre se zastavilo na číslech 7:4.

David Černý, kapitán Svarog FC: "První poločas byl přesně podle našich představ. Brzy jsme se dostali do vedení, a i nadále se nám dařilo navyšovat náskok. Brno jsme nepouštěli do větších šancí a do kabin se šlo za stavu 6:0. K druhému poločasu jsme přistoupili lehkovážně, jak už u nás bývá zvykem, a zbytečně jsme tím dostali soupeře do zápasu. I přes to jsme si ale zápas pohlídali a zaslouženě bereme tři body, které jsou pro nás velmi důležité."

Tomáš Galia, trenér Helas Brno: “Utkání rozhodl první poločas, který jsme odehráli bez pohybu, nasazení a potřebných emocí, na kterých musí být naše hra postavena. Tímto přístupem a způsobem hry se nemůžeme v utkáních prezentovat a každý z hráčů si musí tuto skutečnost co nejdříve uvědomit, jinak nemá v ligovém kádru co dělat. Bohužel jsme kvalitu naší hry po celé utkání spíše hledali, a proto je vítězství Teplic zcela zasloužené, nic na tom nezmění ani naše poločasové vítězství ve druhém dějství utkání.”

Svarog FC Teplice - Helas Brno 7:4 (6:0)
Branky: 2. Tato (Claudinho), 4. Ossorio (Baran), 11. Ossorio, 14. Baran (Černý), 17. Djaelson (Tato), 17. Tato, 25. Tato (Ossorio) – 22. Mužík (Šarközy), 26. Mužík (Šarközy), 32. Mužík (Poul), 35. Cupák (Šarközy).

Tabulka

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?