Slávistům se nevídaně povedl začátek utkání, už ve třetí minutě vedli po brankách Homoly a Jošta 2:0. Liberci se podařilo snížit, když se trefil Matěj Vébr, ale Jošt a Zdeněk Sláma ještě v prvních pěti minutách přidali další dvě branky, červenobílí si vybudovali náskok 4:1. Aktivní hra, napadání rozehrávky a přesné zakončování pak přineslo další jednoznačný průběh – pátou branku přidal Martin Brychta po Radovanovičově ráně, srbský reprezentant pak zakončil další akci šestým gólem. Ještě do poločasu se do sítě dvakrát trefil Jošt a jednou Homola a svěřenci Davida Filingera odcházeli do kabin s vedením 10:1.

Po přestávce dostali - stejně jako v Českých Budějovicích - prostor hráči Slavie z týmu do devatenácti let – Jáchym Trajhan a Filip Hruška, do branky naskočil Patrik Malina. Liberci se rozchytal brankář Tomáš Plechatý a druhý poločas nabídl vyrovnější obraz hry. Obě strany nakonec přidaly dvě branky, Jošt uzavřel svůj gólový účet na šesti zásazích, za Liberec se prosadil hrající trenér Aleš Benek a jeho spoluhráč Štěpán Rumler. V poslední minutě upravil konečné skóre Jan Křemen.

Komentáře po utkání:
David Filinger (trenér Slavia)
: "Jsem spokojený, kluci splnili to, co jsme si řekli, že na soupeře vlétneme, uděláme si náskok a ono to vyšlo. Za první poločas jsem klukům poděkoval, umožnili tím mladým klukům, aby odehráli celý druhý poločas. Trajhan, Hruška i brankář Malina tak mohli získat velké zkušenosti."

David Jošt (autor 6 branek): "Čekal jsem, že vyhrajeme, skromně musím říct, že jsem si tím byl téměř jistý. To, že vstřelím šest branek, to jsem rozhodně nečekal, přičítám to náhodě a všechny upozorňuju, že to se už nikdy v životě nezopakuje. Budu muset klukům něco objednat do kabiny. Jsem rád, že jsme mohli pustit do hry mladé hráče a gólmana Malinu, který s námi poctivě trénuje."

Aleš Benek (hrající trenér Liberce
): "Všechno, na co jsme se na trénincích připravovali, zůstalo v šatně. Je to hrozně nepříjemné, že když si říkáme, čemu chceme zabránit a v čem je síla Slavie a v čem nás přehrajou, a pak dostaneme přesně z takových akcí první čtyři branky. V defenzívě jsme měli totální chaos. Pokud se chceme udržet v lize, musíme hrát úplně jinak. Chtěli jsme alespoň odjet s dobrým pocitem z druhé půle, což se nám z části povedlo, málem jsme ho vyhráli."

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.