V brance Slavie se vystřídali oba brankáři, Patrik Malina chytil Hricovi v závěru prvního poločasu penaltu z 10m. V závěru si pak odbyli premiéru ve VARTA futsal lize junioři z U19 týmu - Jáchym Trajhan a Filip Hruška. Oba střelci Dynama Mašát a Pecka také vstřelili své premiérové branky. Slávisté se bodově dotáhli na Svarog Teplice, zatímco České Budějovice čeká neúprosný boj o záchranu.

V sestavě Slavie chyběli distancovaní Radovanovič se Směřičkou, chyběl také Klíma. V základní čtyřce se tak představili Leovski, Homola, Záruba a Brychta. Sešívaní aktivně presovali rozehrávku soupeře na soupeřově polovině, což dělalo obráncům Dynama velké potíže. Tentokrát byli červenobílí nebývale efektivní, první tři střely skončily v síti brankáře Beránka.

Už ve druhé minutě uvolnil Brychta na pravé straně Zárubu, který nedostoupený přesně zakončil k tyči. Český reprezentant pak připravil druhý gól pro Daniela Hájka. V 9. minutě se podruhé přesně trefil Záruba, o dvě minuty znovu Záruba nahrál Brychtovi a slávisté vedli o čtyři branky. Nutno dodat, že brankář Jan Žežulka zlikvidoval v této fázi utkání tři dobré šance Jihočechů.

Proti střelám Michala Mašáta a Luboše Pecky ale neměl nárok, Dynamo se dostalo na dosah kontaktní branky, zejména protože Slavia nasbírala pět akumulovaných faulů a nemohla důsledně souboje dohrávat. Dominik Hric měl šanci v závěru poločasu snížit z penalty z 10m, kterou ale chytil brankář Patrik Malina. Slávisté v poslední minutě prvního poločasu zvýšili díky Hájkovi na 5:2.

Po přestávce se jako první znovu prosadil Mašát, pak ale Slavia odmítla dramatický závěr a rozhodla o svém vítězství. Svoji druhou branku v této sezoně přidal Jan Křemen a Daniel Hájek uzavřel svůj první hattrick ve VARTA futsal lize. Závěr zápasu odchytal v brance Malina, který tak prožil obnovenou premiéru ve Slavii, debut si odbyli také Filip Hruška a Jáchym Trajhan, oba se mohli dokonce zapsat mezi střelce, když se dostali do dobrých střeleckých pozic. Kromě branek nastřelili slávisté několikrát také brankovou konstrukci.

Utkání se hrálo ve zcela zaplněné hale, domácí hráči i slávisté několikrát přiznali teč při střele nebo autu. Jiří Hrbáč vrátil míč slávistům po neodpískaném faulu. Je určitě dobře, že se z futsalových palubovek nevytrácí duch fair play. Po některých předchozích zápasech Slavie venku by to bylo jen stěží možné konstatovat.

Komentáře po utkání:

David Filinger (trenér Slavia)
: "Nebyl to pro nás jednoduchý zápas. Věděli jsme, že Budějovice hrají doma jinak, že budou hrát hodně zezadu, říkal jsem klukům, abychom byli trpěliví. Vstřelili jsme rychlé čtyři branky, ale pak jsme po dvou laciných chybách inkasovali, to se stále opakuje a budeme muset na tom zapracovat na tréninku."

Radim Pouzar (Dynamo): "Nebyli jsme kompletní, ale na to se nebudeme vymlouvat. Slavia vstřelila strašně rychle laciné branky, ale ty vyplynuly také z velké kvality soupeře. V rámci možností jsme odehráli podle mého názoru statečné utkání, navíc to momentálně nebylo."

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.