Dane, jak bys zhodnotil nepovedený zápas s Plzní?
Zhodnotil bych ho tak, že za nepříznivý výsledek si můžeme sami. Rozhodly naše velké individuální chyby. Toho se musíme do příště vyvarovat. Myslím si, že tohle bylo v zápase rozhodující.

Slavia v polovině sezóny musela změnit trenéra, jak se ti pracuje pod trenérem Filingerem?
Myslím si, že pro klub je to špatné, když trenér odejde v polovině sezóny. Bylo to však rozhodnutí trenéra Božoviče, které je třeba respektovat. Musíme se připravit pod novým trenérem Davidem Filingerem. Zatím jsme neměli tolik času na přípravu, což bylo v utkání s Interobalem vidět. Věřím, že se to ale časem zlepší.

Daly se vypozorovat nějaké změny v trénincích nového trenéra v úvodním týdenním cyklu?
Na to ještě příliš času nebylo, takže se to takhle ze začátku říct nedá. Hlavně jsme trénovali power-play a protiútoky v různých přečísleních. Bohužel to v zápase s Plzní nevyšlo a musíme na tom zapracovat do příštích střetnutí.

V první polovině sezóny jsi určitou dobu v sestavě Slavie chyběl, o co šlo?
Bohužel jsem se zranil na tréninku. Natáhl jsem si postranní vazy v koleni. Nějakou dobu jsem se dával do pořádku. Nyní se mě ale už zdraví drží, ale na hřišti se ještě pořád hledám. Musím svůj výkon do dalších duelů zlepšit.

Jak si vnímal období, kdy jsi nemohl být na palubovce přítomen?
Mrzelo mě to. Mohl jsem pouze sledovat zápasy z hlediště a nemohl jsem klukům pomoct přímo na hřišti. S tím se ale bohužel nedalo nic dělat, zranění je součástí sportu.

Českou reprezentaci čeká v únoru kvalifikační boje o postup na MS, plánuješ tým trenéra Neumanna v Brně podpořit?
Máme s jednadvacítkou reprezentační sraz v Kadani. Tam nás čeká zápas proti Francii. Když to však bude časově vyhovovat a stihnu třeba jen jeden zápas, tak velice rád dorazím tým podpořit a budu držet palce, aby reprezentace postoupila.

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?