Zápas byl od úvodního hvizdu velmi vyrovnaný a dlouho se čekalo na první branku. Tu zaznamenali domácí ve 13. minutě po akci Vokouna a Gabča, který se dokázal uvolnit přes obránce a přízemní střelou k tyči rozvlnil síť. Démony inkasovaná branka nakopla a do poločasové přestávky byly lepším týmem. V 15. minutě se prosadil Fichtner, v 18. Rott po hrubce v mělnické obraně. Do kabin se šlo tedy za stavu 2:1 pro severočechy.

Do druhé půle nastoupili hráči Olympiku jak vyměnění a hned v úvodu se prosadil kapitán Vokoun po rychlém brejku. Poté se dostali českolipští do několika šancí, ale v mělnické bráně čaroval brankář Mareš, který Olympik podržel skvělými zákroky. Ve 27. minutě šel domácí tým do vedení zásluhou Vokouna, který to vzal na sebe a prosadil se po jeho typické akci, kdy prošel po lajně kolem obránce a vypálil mezi nohy brankáře.

O chvíli později se dostali Démoni do oslabení. Brankář Bartůněk neudržel nervy a po ztrátě míče na půli hřiště úmyslně nakopl jednoho z domácích hráčů a po zásluze uviděl od rozhodčích červenou kartu. Do branky se tedy postavil náhradní brankář Kirov a začala přesilovka domácích. Už to vypadalo, že hráči z České Lípy oslabení zvládnou bez obdržené branky, ale 9 vteřin před koncem oslabení využil Gabčovi kolmé přihrávky Hrdina a poslal míč do odkryté branky.

Další branky se diváci v mělnické hale dočkali až ve 35. minutě. Tvrdou ranou z nějakých 12 metrů poslal do vedení Olympik 5:2 mladý Nečas. Démoni sáhli po hře bez brankáře a výhodu o jednoho hráče v poli navíc využili. Abrhám se ocitl sám před Marešem a dokázal ho prostřelit. Už běžela 38. minuta a Démoni ještě měli šanci se zápasem něco udělat. Jejich snahy ale zmařil domácí Hrdina a zvýšil vedení svého týmu opět o 3 branky. Hosté stále zkoušeli hrát bez brankáře a Olympik je dokázal ještě třikrát potrestat. V posledních 2 minutách se prosadil opět Hrdina a dvakrát dokonce brankář Olympiku Mareš. Olympik tedy zvítězil 9:3 a posunul se na 10. nesestupovou příčku!

Ohlasy

Jakub Němec, trenér Olympiku: "Pro nás to bylo nesmírně důležité utkání. Věděli jsme, že když vyhrajeme, tak se bodově srovnáme s týmy nad námi a dokonce se přiblížíme na bod play-off. Od začátku jsme byli lepším týmem a vyhráli jsme zaslouženě. Sice výsledkově poločas nebyl podle našich představ, neproměnili jsme dost šanci, které jsme si vytvořili a navíc inkasovali po dvou našich velkých chybách. Ale byl jsem klidný, protože jsem věděl, že se to musí zlomit a když budeme hrát stejně dál, tak branky přidáme. To se také stalo a celý druhý poločas jsme měli pod kontrolou. Jsem rád, že se nám podařilo druhý zápas po sobě zvítězit výrazným rozdílem a doufám, že dnešní výkon a výsledek přiláká ještě více diváků na další důležité domácí zápasy.”

Karel Kruliš, trenér Démonů: "Zápas jsme nezvládli. Po vyloučení našeho brankáře, který nás poslal do třech v poli, nám soupeř odskočil o dvě branky a z naší strany už to byla křeč o zvrácení výsledku. To se nepovedlo a pramenily z toho chyby, které soupeř trestal. Nedá se nic dělat - jsme ve hře o záchranu, musíme se koncentrovat a připravit na další důležitá utkání.”

Statistiky

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.