Vyrovnané skóre vydrželo v brněnské hale Vodova jen 75 sekund. To se totiž opřel do balonu slovenský reprezentant Martin Doša, jenž poslal ERA-PACK velmi rychle do vedení. Chrudimští měli v úvodu zápasu herně jasně navrch, postupem času výrazně navýšili i brankový rozdíl. V sedmé minutě prostřelil brankáře Mykytjuka nejlepší střelec Chrudimi Matěj Slováček, o dvě minuty později navíc využil precizního rohu Koudelky David Drozd, který upravil již na 3:0 pro hosty. Ani brankář Litviněnko se v prvním poločase zcela nenudil, ojedinělé příležitosti Helasu ale bravurně pochytal a poslal tým z Brna do kabin bez jediné gólové radosti.

Po pauze se tempo a obraz hry nijak výrazně nezměnil, domácí spoléhali na rychlé protiútoky, se kterými se ale Chrudimští dokázali hravě poradit. V pětadvacáté minutě usměrnil balon za záda střídajícího brankáře Konečné Martin Doša, který zvýšil již na rozdíl čtyř branek. Pátou branku v utkání vstřelil Matěj Slováček, bohužel pro něj prokázal vynikající střeleckou formu smolným zakončením do vlastní branky, čímž umazal nulu chrudimskému brankáři. Místo Litviněnka se mezi tři tyče postavil Jakub Žďánský, který v závěru zápasu sledoval jen tři gólové momenty svých spoluhráčů. Trefili se ještě Pavel a David Drozdovi, do střelecké listiny se po zaváhání domácího hráče zapsal také Michal Mareš. Chrudim zvítězila v Brně výsledkem 7:1 a stále zůstává na děleném prvním místě VARTA futsal ligy.

Ohlasy k utkání:

Tomáš Galia (trenér, Helas Brno): “Kvalita soupeře byla během celého utkání na hřišti znát, bohužel za současných okolností pomýšlet na jakýkoliv bodový zisk je pro naše mladé mužstvo pouhá utopie. Špatná koncentrace v posledních třech minutách a tři naivní chyby při bránění standardních situací nás připravili o přijatelný výsledek. Soupeři gratuluji k zaslouženému vítězství, které nás paradoxně posune zase o kousek dál v naší cestě.”

Felipe Conde (trenér, FK ERA-PACK Chrudim): „Zápas jsme začali velmi dobře a poměrně brzo se ujali tříbrankového vedení, které nám dalo potřebný klid do naší hry. Před zápasem jsem hráčům říkal, že bude potřeba udržet dostatečné množství koncentrace, protože jsme dlouho nehráli soutěžní utkání a tím pádem máme daleko do ideální formy. Kluci odvedli dobrou práci a udrželi zápas pod kontrolou. Řada z nich však ztratila rytmus a v zakončení se mýlila více než je u nich obvyklé. Ale to jsem očekával. Vzhledem k tomu, co jsme od zápasu plánovali, šlo vše velmi dobře.“

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.