Utkání bylo premiérou v roli hlavní kouče pro Davida Filingera, jehož tým se v prvním poločase snažil především důsledně obsazovat plzeňské hráče a nedávat prostor jejich první formaci na vlastní polovině. Usilovnou snahu a bojovnost ale srážely zbytečné chyby. První branku vstřelil Tomáš Vnuk v sedmé minutě, když si našel prostor pro zakončení po rychle rozehrané standardce. Druhou branku přidali hosté v šestnácté minutě po dalším brejku, který zakončil Michal Kovács. Největší slávistickou šanci v prvním poločase měl Jan Homola, kterého krásně uvolnil Radim Záruba, domácí kapitán ale technickou střelou minul branku. Už v prvním poločase diváci několikrát tleskali za dobré zákroky Janu Žežulkovi.

Po přestávce začali červenobílí soupeře více presovat, branky ale přidávali Západočeši, prosadil se Jan Havel a podruhé Kovács. Deset minut před koncem Slavia začala hrát power-play, uzdravenému Leovskimu se podařilo dopravit do sítě míč u pravé tyče po Zárubově ráně. Bohužel další dvě šance, které měl v této fázi Zdeněk Sláma, zůstaly nevyužity. Sešívaní ještě přežili bez úhony přesilovku hostů po Směřičkově vyloučení, góly ale přidali už jenom soupeři – dvakrát se prosadil Buchta, v závěru pak završil hattrick Kovács.

David Filinger (trenér Slavie): "Udělali jsme strašně moc individuálních chyb, které rozhodly o výsledku. Snad pět branek jsme Plzni připravili sami a ona toho využila a zaslouženě vyhrála. Dalším problémem bylo nevyužívání šancí, ještě při power-play jsme měli dvě šance a mohli se vrátit do zápasu, bohužel jsme je neproměnili. Jediným pozitivem tak zůstává to, že se nám vrátil do hry uzdravený Igor Leovski."

Zdeněk Sláma (hráč Slavie): "Plzeň dominovala, lépe si v pohybu přihrávala, měla i víc chuti po vítězství, myslím si, že zaslouženě vyhrála. Po přestávce jsme začali napadat na útočné polovině, ale Plzeň dobře bránila a do šancí nás nepouštěla. Když už jsme nějakou měli, tak jsme ji neproměnili."

Marek Kopecký (trenér Plzně): "Jsem velmi spokojen s výkonem i s výsledkem, kdo by také nebyl. Nastavenou taktiku, kterou jsme si řekli, dodrželi kluci do puntíku a odvedli výborný týmový výkon. Důležitý byl hlavně první gól, který nám pomohl a Slavii trochu rozklížil. Velmi dobře jsme bránili a nepouštěli Slavii do větších šancí. Jsem rád, že se dneska výborně zapojili naši mladí kluci, Lukáš Lecjaks v bráně odchytal velmi dobře a Tomáš Buchta odehrál skvělý zápas."

Statistiky

 

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.