Do utkání nastoupil Interobal s několika změnami v sestavě oproti poslednímu zápasu se Spartou. K dispozici nebyl vykartovaný Michal Kovács, na jeho místo v první čtyřce se postavil navrátilec Jakub Mižár. V brance začal poprvé v sezoně Lukáš Lecjaks a na lavičce byl ke svému prvnímu startu za „A“ tým připraven osmnáctiletý Matěj Maur. S kapitánskou páskou vběhl na hřiště Michal Holý.

Plzeňští vstoupili do zápasu přesně, jak si představovali. Trvalo to jen 24 vteřin, než Tomáš Vnuk vybídl ke skórování Michala Holého a domácí šli do vedení. Spolupráce těchto dvou zafungovala i o dvě minuty později a Michal Holý krásnou střelou pod břevno zvýšil na 2:0. Druhá plzeňská čtyřka nechtěla zůstat pozadu! O minutu později si Martin Zdráhal navedl míč na střed a tvrdou ranou prostřelil brankáře Hodonína. Asistenci si u jeho branky připsal Michal Štrajt. Také tato spolupráce včera večer fungovala, neboť o další minutu později našel Martin Zdráhal z rohu přesně hlavu Michala Štrajta, který vstřelil velmi netradiční branku. „Viděl jsem, že je Miki obsazený a do poslední chvíle jsem čekal. Potom cuknul před bránu, tak jsem to tam zkusil napálit a trefil jsem ho,“ popsal čtvrtou branku večera Martin Zdráhal. To od této dvojky ale nebylo vše. V 10. minutě po vzájemné kombinaci až do prázdné brány završil „bůra“ Michal Štrajt. Dvojice Holý - Vnuk ovšem nechtěla zůstat pozadu. Ve 14. minutě završil Michal Holý hattrick po asistenci právě Tomáše Vnuka. Až poté se konečně prosadil i někdo jiný. Přímý kop zhruba z 9 metrů si vzal na starost Peter Kozár, propálil vše, co mu stálo v cestě a připsal si první trefu v dnesu Interobalu! „Už byl takový mírný tlak na to, že už je čas skórovat. Hodonín byl zrovna soupeř, kdy jsme čekali, že by mohlo padnout více gólů a mohl jsem se chytit. Nakonec to vyšlo a jsem rád,“ zhodnotil svoji premiérovou trefu slovenský univerzál. Po brance na 7:0 se hosté rozhodli pro hru bez brankáře. Toho ovšem dokázali domácí záhy využít, když Tomáš Vnuk vystihl rozehrávku a běžel vstříc prázdné brance. Jelikož „Vnouček“ hraje i na kanadské body a vstřelené branky, chtěl dopřát asistenci Dušanu Künstnerovi, a tak v domění následné narážečky přihrál. Jenže Dušan Künstner záměr Tomáše Vnuka nepochopil a míč do sítě poslal sám - 8:0. Nakonec se v prvním poločase Tomáš Vnuk dočkal. A to konkrétně vteřinu před koncem, když mu míč před prázdnou branku naservíroval z autu Peter Kozár. Do šaten se tedy šlo již za rozhodnutého stavu 9:0 pro Plzeň.

Druhý poločas už se odehrál v poklidnějším tempu. Po pěti minutách hry hosté dobře sehráli standartní situaci a vstřelili čestný gól. Na ten mohl rychle odpovědět Tomáš Vnuk, svoji penaltu ale namířil jen do gólmana Hodonína. Nejproduktivnější hráč ligy se ale nakonec své druhé trefy dočkal. Po chybě v rozehrávce lehce tečoval míč, který následně zamířil do branky hostů, kde v tu chvíli brankář hostů nebyl a už nestihl úspěšně vykopnout míč z branky. V polovině druhého poločasu se po spolupráci s Dušanem Künstnerem prosadil umístěnou střelou mezi nohy brankáře Tomáš Buchta. To stále ještě nebylo vše. Tři minuty před koncem si na středu hřiště orazil Peter Kozár s Janem Havlem a první jmenovaný poslal míč přesně k tyči. „Byla to pěkná akce, v tu chvíli se už vlastně hrálo nahoru - dolů a bylo to víc otevřené. Dobře jsme si vyměnili míč s „Žankem“ a já už jsem jen uklízel míč k tyči,“ popsal svůj druhý gól Peter Kozár. V polovině druhého poločasu naskočil ke svému prvnímu startu za „A“ tým také Matěj Maur a svůj hvězdný okamžik si nechal do závěru utkání. Michal Štrajt našel osmnácitelý talent na levé straně hřiště, Matěj Maur si míč přehodil na pravačku a svou tvrdou střelu poslal pod břevno. „Je to nepopsatelný pocit, byl jsem strašně nervózní a myslím si, že lepší dárek k Vánocům jsem od Štrajtíka nemohl dostat, myslím tím tu jeho skvělou asistenci!“ rozplýval se po svém debutu mládežnický reprezentant. Svým gólem uzavřel skóre utkání na 13:1 a Interobal tak zakončil rok vítězně. 

Po podzimní části se Plzeň nachází na druhém místě, přičemž má stejně bodů (31) jako první Sparta a třetí Chrudim!

První utkání jarní části čeká plzeňské futsalisty 10. ledna, kdy se představí na půdě Slavie Praha. O necelý týden později, tedy 16. ledna, se poprvé v Novém roce představí doma, kdy budou v televizním utkání hostit Teplice. Začátek roku tudíž bude velmi náročný a hodně napoví o pozicích pro play-off.

OHLASY PO UTKÁNÍ:

Peter Kozár (Plzeň): "Můžeme to nazvat jako Vánoční utkání na konci roku. Věděli jsme, že v tom zápase jsme favorité a jsme rádi, že jsme ho zvládli jak herně, tak výsledkově. Hodonín přijel s mladou sestavou, která určitě bojovala až do konce, my jsme ale zápas rozhodli hned na začátku, takže to pro nás bylo o hodně snazší poté kontrolovat zápas.!

Martin Zdráhal (Plzeň): "Hned v úvodu jsme se gólově prosadili, takže se nám hrálo lehčeji. Lidi taky přišli, takže jsme udělali krásný závěr roku."

Jiří Štěrba (vedoucí FC Tango Hodonín): "Důvody, proč jsme přijeli do Plzně s pěti juniory, které doplnili naopak tři nejstarší kluci, nemá cenu popisovat. Naše prohra nakonec není tak strašná. Plzeň je jinde a my jsme rádi, že jsme svým dílem přispěli na charitativní věc. Pořád je to jenom sport. Mějte se rádi, krásné Vánoční svátky a klid v duši!"

Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?