Nejzbach do velmi důležitého utkání vstupoval s taktikou poctivě bránit a eliminovat šance Hodonína, což se i dařilo. Utkání bylo ze začátku opatrné, zato na fauly velmi bohaté. První branku zápasu ve 14. minutě vstřelil Kubát po náhravce Merkla. Hned na to v 15. minutě Vladyka rozehrál roh a skvěle našel Macha, který zvyšoval na 2:0. Poté Nejzbach mohl udeřit z desetimetrového kopu, ten ale bohužel Merkl neproměnil. Poté přišla slabá dvominutovka Nejzbachu, když Buršík snižoval z desetimetrového kopu na 2:1, a hned na to Leasure svou tvrdou střelou vyrovnal stav utkání na 2:2. V 19. minutě ale přišla skvělá chvilka Macha, když nejprve samostatnou akcí nastřelil tyč a z dorážky se trefil Štanglica a stav byl 3:2, a hned na to Mach dorazil do sítě míč po střele Nováka, stav utkání 4:2. Nejzbach vstoupil dobře i do druhého poločasu, když Jiráský skvěle našel Merkla, který zvyšoval na 5:2. Hodonín poté zkusil štěstí v power play, ale tam ukázal svoje umění Vladyka, který se v 27. minutě dokázal trefit z půlky hřiště a stav byl 6:2. A rovněž ve 27. minutě se ale se  štěstím trefil Sopůšek, který snížil na 6:3. Ve 29. minutě se ale do míče opřel návrátilec do sestavy Novák, a stav byl 7:3. Utkání se potom pouze dohrávalo, ale Nejzbachu to nevzalo chuť do vstřílení branek, když ve 34. minutě svou druhou brankou v utkání zvyšoval na 8.3 Štanglica. Ve 36. minutě se dokázal prosadit nejproduktivnější hráč Nejzbachu v této sezoně Jiráský a stav utkání byl 9:3. A ve 37. minutě načepoval Hodonínu desítku svým hattrickem Mach, pro kterého to bylo první utkání v Nejzbach aréně.

Jaroslav Kubát (hráč Nejzbachu): „Po dlouhé době jsme se tak nějak sešli, i když sportovně musím uznat, že nám to Hodonín hodně ulehčil, když zdaleka nepřijel kompletní. Ovšem i přesto jsme razantně zlepšili přístup a i když utkání nebylo asi kdo ví jak koukatelné, tak jsme si připsali zasloužené vítězství. Před Vánoci nás ještě čeká v Nejzbach aréně Slavia, a tak pevně věřím, že i s ní jsme schopni si to rozdat.“

Jiří Štěrba (předseda Tanga): "Mýto vyhrálo zcela po právu. Chtěli víc, víc se o to porvali. Nemají bůhví jaké hráče, ale mají srdce, které bije pro Nejzbach, a to je rozhodující. My se trápíme, ale není to válka, je to sport."

Statistiky

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?