Helasu se vydařil vstup do zápasu a hned v první minutě mohl dostat míč do sítě užík, bohužel pro domácí si na Beránka nepřišel. Mrzet jej to nemuselo, neboť v šesté minutě sehráli pěknou akci Šarközy se zakončujícím Tomášem Poulem a druhý jmenovaný poslal míč do sítě. Hluchý moment z pohledu domácích přišel mezi třináctou a patnáctou minutou, kdy se dvakrát prosadili hosté. Nejprve Hric a o chvíli později Pouzar. S domácím celkem to notně otřáslo. Helas se však nevzdal a v závěru díky dvojici Poul a Šarközy dokázal otočit vývoj duelu.

Druhá půle byla ze začátku opatrná. Domácí tým se dostal do dvoubrankového vedení v 25. minutě, když se po chytrém pasu Lidmily prosadil Špička. Na něj reagoval během chvíle Hačka a opět to bylo jen o jednu branku. Podobně tomu bylo i o několik minut později, kdy se nejprve prosadil Šarközy, na kterého rychle nevázal Hačka - 5:4. To však Helas tentokrát nakoplo a 69 vteřin udeřil rovnou třikrát. Nejprve se druhého gólu dočkal Špička, následně zkompletoval hattrick Poul a svou první brankou v zápase se prezentoval Lukáš Matyska. V závěrečných minutách ještě dokázaly Budějovice dvakrát snížit, ale na dělení bodů to vliv nemělo. Helas bere tři body za výhru 8:6.

Ohlasy k utkání:

Tomáš Galia (trenér, Helas Brno): “Odehráli jsme velice těžké utkání, ve kterém se naplno projevila důležitost a specifická hra soupeře. V obranné fázi jsme dnes nepracovali dobře, Budějovice nám svoji jednoduchou hrou dělali velké problémy. S výkonem dnes nemůžeme být spokojeni, ale pozitivem je zisk tří bodů, které nám dávají klid do další práce.”

Radim Pouzar (hráč Dynama): "V utkání se střídaly pasáže, ve kterých měli jednou navrch domácí,jednou zase my. Neodehráli jsme špatný zápas, dokonce jsme možná domácí i přestříleli, ale nebyli jsme důslední v bránění standardních situací a Helas toho využil. Gratulujeme domácím k vítězství.”

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.