Teplice se potýkají v posledních dnech s větší marodkou a hned několik hráčů v sestavě domácích chybělo. I tak šel po třech minutách do vedení právě Svarog. Skóre utkání otevřel Claudinho, asistoval mu Tato. V šesté minutě přidal druhou branku kapitán Svarogu David Černý. Poté už se ozvali i hosté, kteří v desáté minutě snížili na 2:1. Odpověď však přišla obratem. Dvougólový náskok vrátil domácím Tato. O pět minut později se situace opakovala. Démonům se znovu podařilo snížit na rozdíl jediné branky, ale radovat se hosté nemohli dlouho. Na poločasových 4:2 totiž ve stejné minutě upravoval Tomáš Künzl.

I ve druhé půli se Svarogu dařilo kontrolovat výsledek. Pátý gól Teplic vstřelil Jirka Baran. Česká Lípa dlouho nedovolila odskočit domácím na větší brankový rozdíl. Ve 29. minutě snižoval Rott na 5:3. O dvě minuty později proměnil svou šanci Litvinov, 6:3. Za kratší konec stále tahal domácí tým. Situaci zkomplikovaly až množící se fauly. Ve 32. minutě odpískal rozhodčí šestý akumulovaný faul domácích. Desetimetrový kop proměnil Havrda, který snížil na 6:4. Další nepříjemností bylo vyloučení domácího gólmana Jeronima. Ve 34. minutě se tak do branky postavil Michal Hůla. Ten nejprve čelil penaltě, kterou hosté poslali mimo branku, poté dvouminutovému oslabení. Teplice však situaci zvládly dobře ubránit a co víc, dokázaly vstřelit i branku. Rychlý brejk zakončil Claudinho, 7:4. Hosté už se za tohoto stavu museli uchýlit k power play. Další branku nakonec vstřelit nedokázali, i když měli k dispozici ještě jednu „destíku“. Teplice naopak udeřily ještě dvakrát a došly si pro zasloužené tři body.

Karel Kruliš, trenér FC Démoni Česká Lípa: „V zápase v Teplicích jsme si potvrdili, že jde hrát s každým, i když výsledek vypadá, jak vypadá. Silná stránka Teplic power play nás stála první poločas. Ve druhém dějství jsme se drželi a za stavu 6:4 jsme měli obrovskou šanci zápas zlomit, ale ve finále jsme se zlomili my. Po vyloučení teplického gólmana a následné penaltě, kdy jsme to mohli otočit, jsme z nepochopitelných důvodů kopli skoro až do Duchcova. Poté následovala hra čtyři na tři. Místo toho, abychom snížili, jsme ztratili a soupeř trestal. V tomto stavu byla naše hra už otevřená a Teplice při naší power play skórovaly ještě dvakrát. Pro nás je to velká škoda, odehráli jsme dobrý zapas. Teplicím gratuluji k vítězství.“

Tomáš Šebl, vedoucí týmu Svarog FC: "Ze zápasu jsme měli obavy, protože máme velkou marodku. Kvůli zranění nemohli do zápasu nastoupit třeba Teka, Ossorio nebo Sebiskveradze. Ještě k tomu šli do zápasu zranění hráči, včetně našich dvou brankářů. Jeronimo nastoupil s virózou a Hůla má ještě stále zraněný kotník. Udělali jsme podle toho taktiku. Nastřílet nějaké góly a pak hodně držet míč na našich sálovkách. Můžu říci, že kluci plnili pokyny, jak jsme si řekli před zápasem a zkušené si drželi gólový náskok. Díky tomu jsme si zaslouženě připsali další tři body. Teď už se musíme připravit na finále poháru a dát zraněné hráče do kupy."

Statistiky

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.