Držení míče se hned v úvodu ujali domácí, avšak brněnská obrana nepřipustila žádné velké příležitosti. Doposud vyrovnanou bitvu rozlouskla až 11. minuta utkání. Nejprve měli hosté obrovskou šanci jít do vedení, na brankové čáře ale vykopl míč Martin Zdráhal. Až o chvíli později prvním gólem utkání měnil skóre zápasu Tomáš Vnuk, kterému středem hřiště prostrčil míč Michal Holý. Nejlepší střelec soutěže stihl v pádu umístit míč k tyči a poslal Interobal do vedení. Tím se ovšem utkání nijak nerozjelo a nadále byla k vidění vyrovnaná taktická bitva, kterou sem tam zpestřila vyložená šance. Jako například v 15. minutě, kdy Peter Kozár svou ranou líznul tyč branky hostů. Na další příležitost ke skórování nečekali hráči Plzně dlouho, vzápětí byla střela Michala Holého tečována pod břevno, kde ovšem výborně zasáhl brankář Brna. Necelých pět minut před první sirénou si hráči Helasu připsali pátý akumulovaný faul, ve zbytku poločasu však domácím dlouhou penaltu nedarovali. V samotném závěru si ještě velkou příležitost vypracovali hosté, Jakub Luhový však při dvou střelách Brna neinkasoval.

Druhá půle se odehrávala ve stejném duchu jako první. Plzeň převážně držela míč a sem tam se naskytla branková příležitost. Jako ve 29. minutě, kdy hráč hostí postupoval ze strany na Jakuba Luhového, brankář domácích ale nenechal rozvlnit síť za svými zády a výborně zasáhl. Ve 35. minutě byly k vidění dvě tutovky a obě v podání hostů. V prvním případě zakončení do prázdné brány vykopl z čáry Tomáš Vnuk, o chvíli později při přečíslení 3 na 1 hráč Brna nedokázal zakončit do odkryté svatyně Jakuba Luhového. Co se Brnu nepovedlo nadvakrát, povedlo se se štěstím napotřetí. Nástřel od postranní čáry smolně tečoval do protipohybu brankáře Peter Kozár a stav byl tak 4 minuty před koncem vyrovnaný. Domácí trenér Marek Kopecký si vzal po inkasované brance timeout. Hned po něm se mohli hráči Interobalu vrátit do vedení. Spolupráci Tomáše Vnuka a Michala Holého zakončoval druhý jmenovaný, fantasticky ovšem zasáhl brankář Helasu. Dvě minuty před koncem byla Plzeň opět blízko, ale Tomáš Vnuk tvrdou ranou nastřelil jen tyč. Nepříjemná skutečnost se stala minutu a půl před závěrečným hvizdem, domácí si připsali pátý faul, což narušilo jejich plány důrazně napadat hráče hostí. Utkání spělo k remíze 1:1, když 10 vteřin před koncem hosté rozehrávali na své polovině aut. Ovšem neskutečná chyba v rozehrávce znamenala gól pro Plzeň. Rozehrávající hráč laxně poslal míč směrem k vlastnímu brankáři, ovšem přímo před prázdnou branku a do běhu Tomáši Vnukovi, který neměl problém 8 vteřin před koncem zařídit Plzni vítězství. „Viděl jsem, že má rozehrávající hlavu dolů a golman šel mimo bránu, David Cupák příliš nejevil zájem o hru, a tak jsem to risknul a když jsem viděl, že balon jde tím směrem, tak jsem udělal dva rychlé kroky. A ještě mi tam golman potom dobře skočil a tečoval to, takže jen tak tak, že jsem to dal,“ řekl šťastný střelec rozhodujícího gólu. Po rozehrávce se ještě kapitán hostů snažil vyrovnat, všechny tři střely mu ovšem hrdina utkání Tomáš Vnuk zblokoval. Interobal tak získal po infarktovém závěru další 3 body a vrátil se do čela tabulky.

Ohlasy

Marek Kopecký (trenér Plzně): "Naši hrou jsme si zápas udělali těžký sami. Hráli jsme bez nápadu, bez nasazení. Dá se říct, že Brno si dneska nezasloužilo prohrát, bod si odtud zasloužilo odvézt. Nakonec jsme byli šťastnější my."

Tomáš Poul (hráč Helasu): "V Plzni jsme odehráli dobré utkání, celkem se nám až na vyjímky dařilo plnit pokyny trenéra. Po šťastném, ale zaslouženém gólu na 1:1 jsme byli blízko senzačnímu, ale i zaslouženému bodu, ale bohužel nevezeme domů ani ten. Teď se musíme od výkonu odrazit a přenést si to dobré do dalších zápasů a připravit se na páteční domácí utkání s Budějovicemi, a to zvládnout jak herně, tak i výsledkově.”

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.