Ještě před samotným výkopem klub poděkoval za svou práci Jakubu Mižárovi, který po dlouhých 12 letech ukončil kariéru. Za Plzeň odehrál ať už v dresu Indossu nebo Interobalu 128 prvoligových utkání, v nichž vstřelil 36 branek a 15 jich připravil. 

Směr, jakým se bude utkání vyvíjet, rázně udali hráči Interobalu už v úvodu utkání. Pouze 19 vteřin stačilo Michalu Holému, který zužitkoval rozehraný přímý kop Michala Kováce a poslal Plzeň do vedení. Na konci druhé minuty už to bylo 2:0, kdy těsně před brankou Tomáš Vnuk vystihl rozehrávku hostů a jen sklepl míč do sítě. V dalším střídání se začala projevovat střelecká chuť Lukáše Rešetára, který chtěl zaokrouhlit svůj ligový účet branek na 300. Jenže jeho první velkou příležitost zastavila tyč. První start na domácí půdě si připsal v úvodu utkání Peter Kozár. „Cítil jsem se dnes dobře, hlavně jsem chtěl zápas dohrát zdravý, protože jsem už dlouho celý zápas neodehrál,“ sdělil kapitán slovenské reprezentace. I nadále plzeňského kapitána vybízeli spoluhráči ke střelám, ale žádná se nedokázala ujmout. Až přišla 18. minuta, kdy si Tomáš Vnuk navedl míč na střed, vystřelil a Lukáš Rešetár svou tečí rozvlnil síť. „Je to pěkná meta, ono se to nezdá, ale je to fakt slušný číslo. Jsem za to moc rád, i když ten 300. gól jsem si představoval trošku hezčí, než jaký jsem dal (smích). Přál jsem si, aby to vyšlo doma a to se mi splnilo,“ hodnotí kapitán Interobalu své jubileum. Bezprostředně po vstřelení této branky si „Reši“ vzal míč na památku a klub mu věnoval dres s číslem 300. Aby toho nebylo málo, o několik vteřin později Michal Holý našel dlouhým pasem opět Lukáše Rešetára, který začal 4. stovku branek a zvýšil na 4:0. Minutu hrůzy pro Českou Lípu dovršil Tomáš Vnuk, který se nemýlil po souhře s Janem Havlem. Během jedné minuty tak Interobal odskočil z 2:0 na 5:0. Minutu před koncem prvního poločasu zaznamenali domácí 5. akumulovaný faul a vzápětí i šestý. Následovala tedy dlouhá penalta, kterou Lukáš Němec nohou vyrazil a nastartoval své představení výborných zákroků. Více už se v prvním poločasu nestalo a hráči tak odcházeli do kabin za stavu 5:0.

Druhý poločas začal s lehkou prodlevou, neboť v hale na Slovanech vypadly pojistky. Hrát se tedy začalo s malým zpožděním a za ne zcela optimálního světla. První obrovskou příležitost ve druhé půli si vytvořili Michal Kovács s Tomášem Vnukem, kteří chtěli míč zavést doslova až do kuchyně, nakonec se ovšem ukombinovali a brankou akce neskončila. Na druhé straně hřiště poté předvedl Lukáš Němec fantastický zákrok, když Českolipští přečíslili Plzeň 2 na 1 a hráč na zadní tyči zakončoval do prázdné. Mladý gólman Plzně ovšem výborně zasáhl a i za pomoci břevna udržel nulu. Následovala šance Petera Kozára, který z pravé strany chtěl ve velké šanci zakončit pod břevno, brankář hostů jeho pokus ale zlikvidoval. „Byla to velká šance, je to škoda, že jsem ji neproměnil, ale nakonec nám to vadit nemusí a doufám, že přijdou další šance v dalších zápasech,“ popsal situaci zkušený Slovák. Skóre se opět měnilo až ve 29. minutě. Michal Kovács rozehrál aut a na zadní tyči pohodlně skóroval Tomáš Vnuk, který si tak připsal další hattrick. Česká Lípa chtěla přijít s rychlou odpovědí. Ani ne po minutě od 6. branky Interobalu vznikla situace 3 na 1, další střelu do prázdné branky ovšem dokázal Lukáš Němec famózně zastavit, tentokrát nohou. 8 minut před koncem naskočila do hry také druhá uzdravená slovenská posila. Martin Zdráhal poprvé nastoupil v modrobílém dresu a uvedl se povedenou akcí 1 na 1 s nebezpečnou střelou. „První zápas po zranění a navíc v nové soutěži, takže to bylo pro mě trochu sepicální. Cítil jsem se dobře, kluci mi pomohli, hrál jsem dvě střídání, takže jsem spokojený,“ hodnotí premiéru slovenský reprezentant. Ve 37. minutě útočil na hattrick také kapitán Lukáš Rešetár, který po souhře s Tomášem Vnukem poslal míč pouze do břevna. S ukazatelem skóre naposledy v utkání pohl Michal Holý, kterému do vyložené šance prostrčil míč Lukáš Rešetár a levonohý obránce střelou k tyči zvýšil na 7:0. To bylo pro tento zápas vše a Interobal tak potvrdil roli favorita a připsal si do tabulky další 3 body.

OHLASY PO UTKÁNÍ

Marek Kopecký: "Měl jsem z toho po tom nároďáku trochu obavy, jak na tom kluci budou, protože v týdnu to nebylo ideální, ale nakonec jsem spokojen. Do zápasu jsme dobře vstoupili a měli jsme ho celou dobu pod kontrolou. Odehráli dobrý zápas, zvládli jsme ho a teď se musíme dát do kupy a připravit se na Chrudim."

Karel Kruliš (trenér České Lípy): "Plzeň ukázala svou sílu a potrestala každou naší chybu. Pozitivní na tom je, že jsme měli pasáže, kde jsme plnili to, co jsme si řekli, že chceme hrát, ale jinak naše opětovné neproměňovaní šancí je tristní a na tom musíme teď zapracovat. Plzni gratuluji k vítězství."

Statistiky

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?