Hosté zaskočili Českou Lípu už ve 2. minutě, když Merkl byl na správném místě a dorazil míč do sítě – 0:1.

Další šok pro domácí přišel za čtyři minuty. Tentokrát se z Merkla stal nahrávač, když našel přesně Jiráského – 0:2.

Démony to ale nepoložilo a v 8. minutě snížili zásluhou Rotta – 1:2.

Další větší vyložená šance přišla až v 15. minutě. Zapletalova střela však skončila vedle levé hostující tyče.

Minutu poté mohli domácí srovnat, ale Havrda z dlouhé penalty trefil tyč!

V 18. minutě se pokoušel hostující Vladyka přehodit brankáře Kirova, ale gól z toho nebyl. Hosté se však před poločasem přece jenom radovali, když využili špatné domácí rozehrávky. Po rychlé akci si připsal gól do svých statistik už podruhé Merkl – 1:3.
Pohromu pro domácí zarazil gólman Kirov, který ve 26. minutě včasným vyběhnutím nedovolil hostům jít už do tříbrankového vedení.

I o tři minuty později byl bulharský brankář na správném místě.

Domácí měli první velkou příležitost ke snížení ve druhé půli až ve 31. minutě, ale Havrdova střela olízla tyč.

Démoni se dočkali branky až minutu před koncem. Autorem gólu byl Havrda – 2:3.

Více ale domácí nezvládli a připsali si tak na vlastní palubovce první prohru v tomto ročníku nejvyšší futsalové ligy.

Démoni jsou po šesti kolech na 6. místě. Tabulka se po tomto kole rozdělila. První pětice zbývajícím sedmi celkům první ligy už bodově utíká.

„Po zápase nezbývá nic jiného než soupeři pogratulovat ke třem bodům. Doplatili jsme na neproměňování šancí. Po skvělých zákrocích Kirova jsme nedokázali soupeře potrestat z vytvořených šanci a zviditelnili jsme tak gólmana hostí, který, si troufnu říct, byl ústřední postavou soupeře. Zápas měl náboj a byl parádně vyhrocený. Nedá se nic dělat, dnes vyhrál ten šťastnější. Jdeme dál, oklepeme se a připravíme na dalšího soupeře,“ podotýká trenér Démonů Karel Kruliš.

Miroslav Semerád (trenér Nejzbachu): „Diváci mohli sledovat velice dramatické utkání, ve kterém dominovali oba brankáři. Mělo náboj, emoce, oba týmy si vytvořily spoustu šancí. My jsme šli několikrát sami na brankáře a kdybychom tyto akce proměnili dohráli bychom utkaní v klidu. Naopak nás nejen na konci utkání podržel Honza Ehrenberger. Domácí spoléhali především na zahrávání prodloužených penalt, v čemž jim úspěšně sekundovali někteří aktéři utkání. Po menších problémech, které nás v týdnu potkaly, hráči ukázali charakter, za což jim patří velký dík. Měli jsme větší vůli po vítězství. Tyto tři body nad pražským sálovkářským týmem v České Lípě jsou pro nás velmi cenné a my jsme za ně neskutečně rádi.“

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.