Začátek byl nervózní. Oba týmy chtěly do utkání vstoupit bojovně, ale neudělat chybu. Výsledkem byly dvě branky. V 1. minutě otevřel skóre kapitán reprezentace do 21 let Šarközy. O minutu později bylo srovnáno. Síť branky Helasu rozvlnil Richard Michalec. Pak ale začal Helas dokazovat, že je aktuálně v lepším rozpoložení a mladí hráči chtěli trenérovi Galiovi ukázat, aby na ně nezapomínal ani v dalších zápasech. Bojovnost byla sice cítit z obou stran, ale domácí stříleli branky. V 8. a 11. minutě se trefil Jiří Bílý a ve 14. Zbyněk Špička. Poločasové skóre na 5:1 uzavřel Matyska a do kabin tak mohl jít Helas o poznání spokojenější než hosté.

Ve druhém poločase bylo k vidění několik šancí na obou stranách, ale domácí už bezhlavě neútočili a s přibývajícím časem se na domácí futsalky vkradala nervozita. Vyústěním byly dvě žluté a tím pádem i červená karta pro Čeňka Cenka, který svou důraznou hru přenesl přes hranici pravidel. Branky nakonec padaly až ke konci utkání. Nejprve v 39. minutě snížil Jan Hromek a následně vrátil stav utkání na čtyř gólový rozdíl Vojtěch Kamenský.

Helasu tak utkání i s mladým týmem zvládl. Pro hráče jako Šimeček či Kamenský to byl doslova křest ohněm, ve kterém obstáli. Tango tak zůstává v tabulce zatím bez bodu.

Tomáš Galia (trenér, Helas Brno): "Věděli jsme, že utkání bude náročné hlavně po psychické stránce, neboť utkání ve kterých musíte bodovat, jsou zvláště pro mladé hráče svazující. Dnes jsme jich měli v sestavě na můj vkus až moc, ale dokázali jsme od úvodních minut diktovat tempo hry a Tangu brankové odskočit, což některé kluky uklidnilo. Za výkon ve druhém poločase nemůžu být spokojen, svoji lehkovážností v zakončení, jsme soupeři dávali možnost s utkáním ještě něco udělat. Na druhou stranu cíl pro utkání byl jednoznačný, odnést si tři body a dat šanci dalším juniorům, které postupně chceme začlenit do ligového kádru. Obě mise jsme splnili, takže můžeme být spokojeni."

Jiří Bílý (hráč, Helas Brno): "Jsem moc rád že jsme dnes doma derby s Tangem zvládli i když zápas nebyl vůbec jednoduchý. Rychle jsme se dostali do vedení a tak jsme chtěli držet míč a uklidnit hru. I když jsme po naší brance hned zbytečně inkasovali, nepřestali jsme hrát, zatlačili na soupeře a během 3.minut dali 3.branky což byl asi zlom utkání. Hra se pak trochu uklidnila, snažili jsme se míč držet pod kontrolou a nenechat soupeře hrát. V tu chvíli jsme věděli jsme že je zápas jen o nás a že si ho můžeme znepříjemnit jen vlastními chybami kterým jsme se naštěstí v dnešním zápase celkem vyvarovali."

Statistiky

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.