Svarog proti nováčkovi z Českých Budějovic nastupoval v pozici jasného favorita. Od prvních minut také byla dominance domácích na palubovce znát. Útok Svarogu měl všechno, až na malý háček, chyběly mu góly. Brankář hostí Beránek tasil jeden skvělý zákrok za druhy, všechny tři tyče jeho branky už byly orazítkovány, ale změna skóre nikde. Podle pravidla „nedáš, dostaneš“, které by se včera dalo parafrázovat na „tisíckrát nedáš, dostane“, přišel trest. Za hosty se trefil Doležal, který byl prvním úspěšných střelcem večera a otevřel skóre utkání. O čtyři minuty později přišla konečně i branka domácích. Chybu v rozehrávce Dynama potrestal Teka. Protržení střeleckého trápení Teplic se ale nekonalo. Naopak to byl znovu soupeř, který udeřil. Strany se tak měnily za stavu 1:2 a Svarog měl o přestávce nad čím přemýšlet.

Ani druhá půle nebyla ze strany domácích ideální. Svou herní převahu nakonec přeci jen potvrdil srovnávacím gólem opět Teka. O dvě minuty později strhl vedení na stranu Teplic kapitán Svarogu David Černý. Ten se ale nemohl radovat dlouho. Budějovice obratem skóre srovnaly na 3:3. Až od této chvíle se začalo domácím dařit lépe. Branky přidali Tato a Černý, díky kterým měl Svarog poprvé v zápase dvoubrankový náskok. Frustrace z neproměněných šancí vedla také k množícím se faulům, těch se dopouštěli především domácí a umožnili tak hostům výhodu desetimetrového kopu. Z toho se na 5:4 podařilo snížit ve 36. minutě Hricovi. Poslední minuty zápasu už naštěstí šance Svarogu končily gólem. Postarali se o ně Tato, Rodrigo a Litvinov. Svarog tak připisuje další tři body do tabulky.

Tomáš Šebl, vedoucí týmu Svarog FC: „I přes naši výhru o čtyři branky nemůžeme být s vývojem zápasu spokojení. Budějovice přijely odhodlané urvat nějaký bod, což podpořil i dobrý výkon jejich brankáře. Do poloviny druhého poločasu soupeř sahal po senzačním výsledku, až pak se ukázala zkušenost našeho týmu. Jinak si myslím, že se České Budějovice v lize udrží. Mají kvalitní hráče, kteří se zatím rozkoukávají. My si z takového utkání musíme vzít hlavně ponaučení.“

Petr Benát, hráč SK Dynamo PCO České Budějovice: "Na palubovce dalšího z favoritů jsme herně rozhodně nezklamali a Svarog jsme potrápili. Sportovně však musíme uznat, že soupeř vyhrál zaslouženě, i když byl krátce před koncem rozdíl ve skóre pouze jednobrankový. Nás tak může mrzet koncovka zápasu, ve které jsme inkasovali zbytečné tři góly. Pro náš tým ale opět cenná zkušenost v podobě kvalitního zápasu s kvalitním protivníkem."

Statistiky

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.