Chrudimský ERA-PACK vykročil za nutnými body jednoznačně, ani na chvilku nenechal své fanoušky na pochybách. Od úvodní minuty měl jasnou herní převahu, která byla ve vedoucí branku přetavena ve druhé minutě zásluhou Matěje Slováčka. Výraznou postavou prvního poločasu byl Brazilec Felipe, který se podílel na všech čtyřech vstřelených brankách. Druhou sám vstřelil, u gólu Matěje Slováčka a Tomáše Koudelky následně asistoval.

Poločasové vedení 4:0 pro Chrudim mohlo být ještě daleko vyšší, hosté spálili řadu brankových příležitostí. Ani po přestávce se ale nastolený obraz hry nijak výrazně nezměnil, na branku Tanga se valila jedna pohroma za druhou. Ve 21. minutě dokonal Matěj Slováček hattrick, další trefy přišly z nohy Davida Drozda, který se prosadil hned dvakrát či vlastní branky v podání Hromka.

Aby se Slováček s hattrickem necítil osamocen, v poslední minutě se potřetí do střelecké listiny zapsal také Tomáš Koudelka. V obranné fázi pracovala Chrudim bezchybně, Jakub Žďánský poprvé v sezoně vychytal čisté konto a přispěl tím k vítězství v poměru 10:0! Po pěti odehraných zápasech je ERA-PACK na průběžné druhé pozici tabulky VARTA futsal ligy.

HODNOCENÍ UTKÁNÍ:

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Pan Jiří Štěrba nazval má slova před zápasem falešnou skromností, možná proto, že mě nezná a také protože neví, jakým situacím den po dni čelíme. Důkazem toho bylo to, jak vážně jsme k zápasu přistoupili. Mám rád týmy, které pracují s mladými hráči, a tímto přeji Hodonínu hodně štěstí. Náš tým odehrál dobrý zápas a vytvořil si velké množství šancí. Nyní musíme odpočívat, protože je před námi náročný příští týden.“

Jiří Štěrba (prezident FC Tango Brno): „O vítězství Chrudimi nebylo od první minuty pochyb. Hodnotit zápas je zbytečné, byla to hra kočky s myší. Pana Condeho samozřejmě osobně neznám, ale i my máme svoje obrovské personální problémy, které nám hodně komplikují sestavu. Pokud by nám však i přes tyto problémy "zbylo" takových 8 hráčů, které včera postavil do utkání, tak bych si nestěžoval.“

Statistiky

 

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.