Nejzbach do utkání vstoupil velmi dobře, když už ve čtvrté minutě se dokázal prosadit Vladyka do šibenice Vogta. Vysokomýtští po brance Vladyky pokračovali v tlaku a v sedmé minutě po standartní situaci přidali druhou branku utkání, kterou vstřelil Jiráský. Tento moment zápasu vysokomýtské utklidnil a do poločasu se ještě dvakrát dokázali prosadit, když nejprve Gerčák po krásné přihrávce Vladyky zvyšoval na 3:0 a poté znovu Gerčák, který patřil mezi nejlepší hráče na palubovce zvýšil na 4:0. Do druhého poločasu šli vysokomýtští hlavně s tím, aby si zápas zbytečně nezkomplikovali a dokráčeli pro důležité tři body. A ve 25. minutě svoji druhou branku v zápase přidala futsalová ikona, kdo jiný než Petr Vladyka. Ve 26. minutě se dokázal prosadit i Liberec, to ale vysokomýtské nezastavilo a ve 31. minutě vstřelil hattrick Gerčák, který zvyšoval na 6:1. A hnedka na to se prosadil Jiráský, po přihrávce Jeníčka. Poté Liberec po brance Jánáčka snižoval na 7:2. A ve 38. minutě pečetil výhru Nejzbachu Petr Jeníček, který zvýšil na konečných 8:2.

Miroslav Semerád (trenér Nejzbachu): "V první řadě jsme rádi za první tři body v sezóně. Od začátku utkání jsme za nimi šli, po čtyřech prohraných zápasech to pro náš nebylo vůbec jednoduché utkání. Hosté ze začátku hrozili hlavně z brejkových situací. Nám se podařilo otevřit skóre a po druhém gólu jsme se uklidnili. Po poločasových 4:0 jsme nechtěli připustit, aby se soupeř dostal do hry. Přidali jsme ještě dva góly. Poté se zápas víceméně dohrával. Ke konci zápasu jsme mohli dát příležitost i hráčům z lavičky, kteří nasbírali první minuty v lize. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za bojovný a odmakaný zápas."

Pavel Bína (vedoucí FTZS Liberec): „Zápas se mi hodnotí těžko. Vůbec jsme nebrali v potaz aktuální postavení Mýta v tabulce, jelikož měl soupeř velice těžký úvodní los. Věděli jsme, že nás bude čekat náročné utkání. Soupeři jsme se nevyrovnali v agresivitě a důrazu. Na druhou stranu je třeba si přiznat, že na to typologii hráčů nemáme. Mýto hrálo jednoduchý futsal, který byl na malém prostoru efektivní. Je škoda, že jsme v první půli využili několik brejkových situací, které jsme řešili špatně. Naopak Nejzbachu to tam padalo. Soupeři gratuluji k výhře.“

Statistiky

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.