Jak se vlastně zrodil tvůj návrat do Mýta?
Návrat byl jednoduchý. Zavolal mi generální manažer Petr Jeníček, nastínil mi situaci, takže nebylo co řešit. Jen jsem přišel za pět minut dvanáct.

Vracíš se do týmu, který hodně dobře znáš, jsi za to rád?
Samozřejmě, že jsem rád. V Nejzbachu jsem strávil spoustu let a byla to futsalově léta úspěšná, tak jen doufám, že na ně opět navážeme. 

Ty jsi v minulé sezóně nastupoval v Lípě, jak tuto štaci hodnotíš?
V České Lípě byla minulá sezóna co se týče postavení v tabulce a díky postupu do play-off nejúspěšnější v celé historii klubu, takže ji všichni hodnotili velmi pozitivně. Navíc čtvrtfinále play-off jsme důstojně odehráli se Spartou, pozdějším mistrem ligy.

Sledoval jsi nějak dění v Nejzbachu?
Domluvil jsem se loni s Petrem Jeníčkem, když nedostanu prvoligovou nabídku, zůstanu v Nejzbachu. Když přišla, nezbývalo než fandit klukům na dálku. Ale byl jsem i na domácím utkáním s Baníkem, které se podařilo výsledkově otočit a vyhrát, i když to nebylo jednoduché utkání. Jsem rád, že hned po roce se Nejzbach vrátil do první ligy, kam patří ! I kvůli skvělým fanouškům. 

Proti Slavii jsi nastoupil po pauze opět na palubovku, jak jsi se cítil?
Cítil jsem se dobře, jako před každým utkaním, když jdu hrát. Na zápas jsem se těšil i přesto, že jsem do něj skočil bez jediného tréninku v hale.

A jak bys zápas se Slavii zhodnotil?
V úvodu jsme prečkali nápor domácích, kteří si vytvořili nějaké šance. A i přesto, že jsme nešťastně inkasovali, podařilo se nám do poločasu vyrovnat. Ve druhé půli jsme se dvakrát dostali do jednogólového vedení, ale bohužel jsme nedokázali ani jedno vedení udržet a domácím se podařilo výsledek otočit. Myslím si, že jsme ze Slavie mohli odjet minimálně s bodem. Někteří hráči poznali atmosféru a kvalitu VARTA futsal ligy poprvé, tak musíme věřit, že se rychle adaptují. Takto rozehraná utkání musíme zvládnout.

V příštím kole zajíždíme na palubovku Teplic, co od tohoto utkání očekáváš?
V Teplicích nás nečeká nic jednoduchého, vyhráli v prvním kole na Erapacku a budou chtít doma toto vítězství potvrdit. Ale každý zapas začíná 0-0 a míč je kulatý. Musíme se připravit i na jejich specifický povrch, který každému týmu nevyhovuje. Nemáme tam každopádně co ztratit.

Dáváš si nějaké cíle v této sezóně?
Moje cíle jsou jednoduché, hrát ligu a pomoct Nejzbachu do play-off.

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?