Ve druhé dvacetiminutovce si vzali slovo opět domácí, kdy využili ojedinělého protiútoku a Žampou navýšili na hrozivých 5:2. V poslední čtvrtině zápasu to byli naopak liberečtí hráči, kteří byli lepším týmem. Postupnými akcemi a útoky dobývali branku Mareše. Na 5:3 a 5:4 snížili Baláž s Janáčkem. V závěru střetnutí se po skvěle sehrané PP trefil Henzl (5:5) a dílo dokonal 5s před koncemVrabec, který udělal technickou ranou na 6:5 definitivní tečku za úvodním duelem letošní sezony.

Jakub Němec, trenér Olympiku: "Ztratili jsme jednoznačně vyhraný zápas. Do utkání jsme nevstoupili dobře, ale brzy jsme se do zápasu dostali a v prvním poločase dominovali. Na začátku druhého poločasu jsme vstřelili branku na 5:2 a od té doby jsme úplně přestali hrát. Liberec nás zatlačil a po našich chybách trestal. Poslední minuty utkání jsme naprosto vypadli z role a soupeř nás za to potrestal. Hodně utkání ovlivnilo naše neproměňování šancí, kdy jsme nastřelili asi 6 tyček a vyloženě spálili několik dalších šanci. Asi jsme si za stavu 5:2 mysleli, že se nám už nemůže nic stát a než abychom se soustředili na vlastní výkon, tak jsme se věnovali velmi sporným rozhodnutí rozhodčích. Abychom ale v lize vyhrávali, tak musíme řešit vlastní výkon a nedělat chyby v obraně, s čímž se potýkáme celou přípravu a bylo to rozhodující i v tomto zápase.”

Dominik Zdržálek, hráč Olympiku: "Těžko se tenhle zápas hodnotí. 32 minut jsme lepší, vedeme 5:2 a nakonec jsme bez bodu. Úplně jsme přestali hrát. Byli jsme nedůrazný a soupeř nás tvrdě potrestal. Tahle porážka hodně bolí, ale věřím, že nás posune dopředu a hned v pátek s Lípou to napravíme.”

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.