Slavia v utkání předvedla vysoké procentuelní držení balónu, z nichž však nepramenilo větší množství šancí. Hosté výborně organizovaně bránili a narušovali kombinace domácích. Hned v úvodu ve vyložené šanci zkoušel Kubicu přelobovat Sláma, gól ale přinesla až vlastní branka Rosůlka v 9 minutě. Chvíli před koncem poločasu došlo ke kontroverzní situaci v pokutovém území Slavie, kdy po tvrdém zákroku na Karpiaka zůstal náš brankář ležet na palubovce, hráči přestali hrát a ohlíželi se po rozhodčích, čehož využil Vágner a uklidil míč do branky.

Jak první poločas skončil, druhý začal. Po ztrátě Radovanoviče předvedl Nejzbach rychlou akci a dostal se do vedení. Ve 25 minutě sice vyrovnal z blízkosti brankové čáry Homola po rohu Záruby, vzápětí však opět poslal hosty do vedení hlavou Semerád, který zužitkoval dlouhý nákop před branku, se kterými si nejistý Karpiak v naší brance nevěděl rady. Čas neúprosně běžel, a schylovalo se k překvapení.

Slavia dobývala branku soupeře, kterému začaly docházet síly. Nastřelila dvě břevna a tyč. Až šest minut před koncem se prosadil střelou k tyči Záruba po kombinaci s Leovskim. Vzápětí Záruba využil taktické chyby v postavení soupeře, poslal do brejku syna trenéra hostujícího týmu v našem dresu Martina Brychtu, který úprk na Kubicovu branku zakončil milimetrovou střelou k tyči a poslal nás do vedení. Vzápětí Brychta dokončil akci do té doby neviditelného Směřičky, a dokonal obrat v utkání.

Komentáře po utkání:

Marek Karpiak (brankář Slavie): „Zápas to byl velice těžký. Znali jsme soupeřovu taktiku. Nejzbach si pomáhal dlouhými výhozy. Věděli jsme o tomto nebezpečí. První poločas se nám to dařilo. Ve druhém jsme bohužel z této jejich zbraně inkasovali. Doufal jsem, že utkání zvládneme otočit a to se nám naštěstí také podařilo.“

Martin Brychta ml. (Slavia): "Herně to ještě není ono, ale alespoň jsem vstřelil branky, které nám pomohly k výhře, z nich mám samozřejmě radost. Že to bylo proti týmu mého otce? Takový je sport, přeji mu body proti dalším soupeřům."

Martin Brychta st. (trenér Nejzbachu): "Na Slavii jsme přijeli s taktikou nehrát složitý futsal. Věděli jsme o síle domácích. Tři čtvrtiny duelu se nám dařilo ofenzívní sílu Slavie eliminovat. Ke konci jsme ale propadli při jedné standardní situaci a poté v napadání soupeře. Tím pádem se Slavia dostala do vedení, pak už to bylo těžké, museli jsme tvořit hru a znovu inkasovali. Na kontaktní branku jsme už nedosáhli."

Statistiky

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.