Pojďme prodiskutovat minulou sezónu dle Vašich dojmů a zkušeností. Jaké jsou Vaše pocity nyní po skončené sezóně?
Jednoznačně pozitivní. Vždyť jsme do sezóny vstupovali jako nováček, dalo by se říci úplně „z voleje“. Bez tréninků, přípravných zápasů, taktiky. A ve finále je z toho první místo a vítězství v Superpoháru.

Jaké byly Vaše cíle před sezónou? A kdy jste poprvé začali přemýšlet o postupu?
Pokud budu mluvit za sebe, tak moje opravdu tajné přání bylo jednoznačně hrát o mety nejvyšší. I když jsem úplně neznal kvalitu druhé ligy, tak jsem znal kvality svých spoluhráčů. A z toho mi vycházelo, že bychom mohli být velmi silný tým. A kdy jsem začal přemýšlet o postupu? Já už před sezónou, ale reálné obrysy to nabralo po skalpu našeho přímého konkurenta Kladna v úvodním kole odvetné části.

A když jsme u postupujícího momentu, jaké byly oslavy a jak jste si to užili?
Celou část odvet jsme se drželi před Kladnem pouze o skóre a lepší vzájemný zápas. Tlak byl enormní, ale v průběhu jsme zjistili, že daleko větší tlak byl na Kladno, které 4 kola před koncem ztratilo v Ústí nad Labem. Nám ve zbývajících 2 zápasech stačilo jedno vítězství. Hned první mečbol jsme proměnili a mohli před našimi fanoušky oslavit postup do nejvyšší soutěže. Oslava symbolizovala celou sezónu. Takže na plný pecky :).

Která utkání předčila Vaše očekávání a ve kterých jste cítili, že tento zápas nebude ten „pravý ořechový“?
Jednoznačně obě utkání proti Kladnu. Navíc doma nás přišlo podpořit téměř 400 diváků. Nerad bych zapomněl na utkání v Mělníku, kde proti nám nastoupilo téměř kompletní A-mužstvo a my dokázali zvítězit 9-4. Zápas blbec byl hned ten úvodní v Liberci. Vedení 4-1 ale nakonec prohra 4-5 a jediná domácí ztráta s Jabloncem 3-3.

Nelze opomenout také vítězství v SUPERPOHÁRU, další úspěch..
Superpohár byl třešničkou na dortu. Po skvělé sezóně se nám dostalo pocty hostit v domácím prostředí vítěze 2.ligy východ – Vysoké Mýto a nám se podařilo zvítězit 5-1.

Nyní krátká charakteristika hráčů. Můžete někoho vyzdvihnout? Čím to, že jste byli tak úspěšní?
Jednotlivce chválit určitě nebudu. Ale koho bych chtěl vyzdvihnout byl celý tým PCO DYNAMO. Všichni kluci byli součástí úspěchu. Všichni hráči přijali roli v týmu a všichni s týmem neskutečně žili. Vždyť cesty ze zápasů měly vítězné rituály na které se nedá zapomenout. Čím jsme byli úspěšní? Každý hráč byl pro soupeře nečitelný a každý dokázal utkání rozhodnout.

Jste spokojen s počtem diváků, kteří na Vás chodili a výrazným zájmem o vaše zápasy?
S návštěvností jsme byli obrovsky a mile překvapeni. Velkou pochvalu zaslouží náš FAN CLUB, který nás podporoval celou sezónu. A zájem jsme jednoznačně zaregistrovali, postup byl pro fanoušky velkou odměnou.

Jaké jsou plány na přesezónní přípravu?
Rádi bychom se v úvodu srpna s týmem sešli. Naplánovali bychom 2-3 přípravné zápasy a určitě bychom se chtěli částečně připravit na několik taktických situací, které nás ve druhé lize překvapili.

Počítáte stále se stejnými termíny a domácím prostředím v hale na Lokomotivě?
Určitě. Neděle od 19:00 bychom rádi dál pokračovali v domácích zápasech. Je možné, že při televizním přenosu se přestěhujeme do Sportovní haly Na Dlouhé louce.

Závěrem, co můžeme čekat od PCO DYNAMO ve VARTA futsal lize? V úvodní los Vám přichystal symbolického protivníka?
Budeme se snažit dál prezentovat naším netradičním „futsalovým“ stylem. A na co to bude stačit uvidíme v průběhu sezóny. A los k nám byl velmi otevřený. Co víc si přát, než začínat v úvodním kole na hřišti Mistra ligy? Držte nám palce a zůstaňte nám nakloněni.

První zápas VARTA futsal ligy odehraje Dynamo PCO České Budějovice na hřišti AC Sparta již 6.9. od 20:00. V domácím prostředí se poprvé Dynamo představí v neděli 15.9., kdy od 19:00 změří síly s FC Tango Hodonín.

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.