"Stále máme hodně zraněných hráčů, které se táhnou z minulé sezóny a jejich návrat bude postupný během září a říjnu (Zdržálek, Hochman, Malák, Babovák). K nim přibyl i Buzek. Zdravotní problémy omezují přípravu Gabča, Prejsy a Rusaka. Pracovní vytíženost velice limituje i Mažáriho,” stěžuje si předseda klubu a doufá, že se všichni hráči brzy uzdraví a budou připraveni brzy naskočit do přípravy a zápasů.

V plánu přípravy jsou i dva přípravné zápasy a jeden pohárový zápas. "V přípravě odehrajeme 3 zápasy. 19.8. finále krajské části poháru FAČR v Mladé Boleslavi proti místnímu Malibu (2. liga). 26.8. doma proti ligovému Interobal Plzeň a 30.8. 2019 opět doma generálku s Jabloncem (2. liga),” upřesňuje Pavel Šuba.

V této sezóně dojde i ke změně v realizačním týmu, spíše k rozšíření. Na pozici trenéra přichází Jakuba Němce doplnit Petr Svoboda. Bývalý ligový hráč SELP Mladá Boleslav s trenérskými zkušenostmi z Benaga a Sparty, kde byl asistentem Beniho Simitči.

Předseda klubu se s námi podělil i o cílech klubu v letošní sezóně. "Pro mě osobně je cílem opět záchrana. To co bude navíc, bude jedině dobře, protože minulý rok byl, co se týče výsledků, abnormálně dobrý. Tým jsme výrazně omladili, tak se necháme překvapit. Samozřejmě víme, že opory týmu pomalu dozrávají do věku, kdy už nejsou rok nebo dva po juniorce a ty dva roky v 1. lize jim daly mraky zkušeností. Hlavně aby byli všichni zdraví,” přeje si Pavel Šuba.

Přehled změn v kádru A-týmu:

Příchody:
Martin Šanda, posun z juniorky
Radek Šmejkal, posun z juniorky
Patrik Machytka, posun z juniorky
Jakub Gombáš, posun z juniorky
Jakub Martinec, posun z juniorky
Dominik Hnízdil, bývalý brankář juniorky
Viktor Žampa, z SK Slavia Praha

Odchody:
Radek Hrdý, konec hostování
Tomáš Vobořil, konec hostování

Další aktuality

Z kabiny: Začínají další tři série, v úterý v Plzni, ve středu v Chrudimi a Brně
Z kabiny: Začínají další tři série, v úterý v Plzni, ve středu v Chrudimi a Brně 18.03.2024

Plzeň, Chrudim a Helas rozehrají doma své čtvrtfinálové série a budou v nich chtít potvrdit roli favorita. Přečtěte si, co zaznělo z kabin!

První zaváhání favorita. Chomutov otočil zápas v Edenu
První zaváhání favorita. Chomutov otočil zápas v Edenu 17.03.2024

Slavia překvapivě prohrála první čtvrtfinále v Edenu s Chomutovem 2:6. Po prvním poločase sešívaní vedli 2:0, navíc Kuchta nastřelil v závěru tyčku z 10m přímého kopu. Po změně stran ale přišly dvě červené, dvě inkasované branky v oslabení a nováček soutěže odjel z Prahy po své premiéře v play off s prvním bodem v sérii.

Z kabiny: Je tu play off, začíná se v neděli na Slavii
Z kabiny: Je tu play off, začíná se v neděli na Slavii 15.03.2024

Je tu play off! Jako první začne čtvrtfinálová série mezi Slavií a Chomutovem v neděli večer po fotbalovém utkání v Edenu. Chomutov je plný sebevědomí, trenér Slavie nabádá k ostražitosti. Co zaznělo před výkopem z obou kabin?