AC Sparta Praha
Obhájce titulu ukončí „dny volna“ v pondělí 5. srpna a pro klub začne sezóna, ve které si premiérově vyzkouší Ligu mistrů. Sparta ani během přestávky nespala, nabízela svým fanouškům řadu informací o příchodech hráčů. Nejvýraznější novou tváří v sestavě bude srbský reprezentant Mladen Kocič, naopak chybět budou Amrani, Cupák a především trenér Martin Brůna.

Na sklonku srpna bude Sparta sledovat dění v předkolech evropské soutěže a současně chystat pořadatelství domácí skupiny této soutěže. Přípravná utkání Sparty zatím neznáme, ale jistě i ta budou poutat pozornost všude, kam český mistr přijede.

Svarog FC Teplice
Ve stejný den jako mistr ligy zahájí přípravu také jeho finálový protivník, Svarog Teplice. Na severu Čech se děly v létě poměrně zásadní změny, i když to tak na první pohled možná nevypadá. Ale přechod od trenéra s „brazilským“ rukopisem k běloruskému trenérskému matadorovi Viktoru Tarčilovi je poměrně rázným krokem. Svarog navíc oznámil, že jeho sestavu posílí Maxim Litvinov a Arčil Sebiskveradze a logicky se tím sníží počet brazilských hráčů.

Svarog bude mít postaráno o zajímavou přípravu. Jejím středobodem bude 26. - 29.8.2019 turnaj v ruské Ťumeni, kterého se zúčastní šest klubů, z nichž polovina bude účastníky Ligy mistrů.

FK ERA-PACK Chrudim
Chrudimští zahajují přípravu první srpnový den a dobrou zprávou před novou sezónou je, že tým opět povede Felipe Conde. Jedinou zásadnější změnou v kádru je odchod Bagatiniho do italské ligy, naopak informace na sociálních sítích potvrdily, že se do týmu vracejí ze zahraničních hráčů minimálně Max, Éverton a Felipe. Letos bude příprava relativně krátká, protože první ligové kolo se hraje již v pátek 7. září a zajímavé se, že hned v prvním kole chrudimští přivítají na své palubovce Svarog Teplice.

Před několika dny jsme zveřejnili informaci, že Chrudim se na konci srpna vydá do Polska, na turnaj Futsal Masters. Takže i Východočeši mají o kvalitní přípravu postaráno. Ještě předtím se 16.8. střetnou s Nejzbachem Vysoké Mýto – alespoň tak o tom informoval nováček ligy na svém facebooku.

SK Slavia Praha
Čtvrtý tým minulé sezóny, poražený semifinalista pražská Slavia, zahájí přípravu z této čtveřice jako poslední. Sešívaní zatím hlásí jen odchody, a to u v minulé sezóně klíčových futsalistů. Pršič zamířil do Rumunska, Radovanovič do Francie a vypadá to, že v Edenu se bude hodně sázet na mladé hráče. Což pochopitelně není špatně.

Také na Slavii čeká účast na zahraničním turnaji, konkrétně v Bratislavě, kde se na posledního srpna chystá zajímavá futsalová akce. O ní vás ještě budeme informovat.

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.