Minulý týden ta zpráva potěšila všechny futsalové fanoušky. EA Sports chystá na září, jako každý rok, premiéru nové verze své světoznámé hry FIFA, které na počítačích a herních konzolích dokáže prodat 25 miliónů kopií. Jako blesk zapůsobila ve světě informace, že hra by měla obsahovat i futsalový mód!

Stěžejní bude ve hře pochopitelně fotbal, ale doplní ho i několik dalších variant tzv. pouličního fotbalu, v několika variantách podle počtu hráčů. Ale především - EA Sports oznámil, že jedním z nich bude i „Professional Futsal“!

Halová forma fotbalu se v této sérii neobjevuje poprvé. Už FIFA98 ji obsahovala, byť s mantinely. Před časem vyšla hra FIFA Street, která představovala menší verzi fotbalu, ale futsalem se nazvat nedala.

Přinášíme vám video, kde vám čeští redaktoři jednoho webu hru trochu představí. Futsalovou variantu zatím na veletrhu, kde je FIFA20 představená, k dispozici neměli, ale také ji ve své recenzi krátce zmiňují.

A tak nás ještě několik týdnů bude trápit otázka: Dočkáme se kvalitní futsalové hry a dá díky o sobě díky EA „náš sport“ nahlas vědět mezi širokou veřejností? My věříme, že ano!

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?